Orice femeie adevărată trebuie să respecte aceste 10 reguli

femeie vara
Chiar daca timpurile s-au schimbat, iar societate la randul sau isi schimba mentalitatea, orice femeie ar trebui sa respecte cele 10 reguli pentru a da dovada ca este o femeie adevarata si manierata.  Conceptul de “doamna” a fost intotdeauna un subiect foarte dezbatut. Cu ani in urma, acest termen facea referire la o femeie manierata si plina de rafinament, dar mai ales o femeie care apartinea inaltei clase sociale.
In ziua de astazi, nu se mai aplica aceste caracteristici. Intr-adevar, o femeie trebuie sa fie in continuare manierata, dar pozitia sociala nu mai reprezinta un criteriu. Fiecare femei poate deveni o femeie adevarata, care se respecta si este respectata dar, fireste, acest lucru depinde doar de noi si de felul in care aducem o schimbare asupra modului in care suntem privite. Iata cateva reguli pe care trebuie sa le respecte orice femeie:
Limbajul. Cu siguranta v-ati dat seama ca o femeie care se respecta este foarte atenta si la limbajul pe care-l are. Ei bine, daca vei avea un vocabular vulgar si vei injura toata ziua, nu vei reusi niciodata sa fii respectata. Bineinteles, aceste cuvinte pot fi mici scapari in momente de furie insa, ai grija sa faci acest lucru in privat.
Arta conversatiei. Cand vine vorba de arta conversatiei este mult mai complicat decat ti-ai fi putut imagina, iar acest lucru necesita cateva cercetari. Pe langa vocabularul adecvat si clar pe care trebuie sa-l folosesti, comunicarea unei femei consta si in intonatie, frecventa cuvintelor, felul in care arati, dar si gesturile pe care le faci. In momentul in care porti o conversatie cu o persoana, asigura-te ca vorbesti pe intelesul acelei persoane, astfel incat sa te faci inteleasa.  Scapa de gesturile nepotrivite, precum batutul din picioare sau joaca cu mainile. Ceea ce conteaza este contactul vizual.
Imbraca-te ca o doamna. Unul dintre cei mai importanti pasi, pe langa faptul ca trebuie sa te comporti ca o adevarata doamna, trebuie sa te si imbraci ca una.  Aspectul vizual este foarte important, mai ales pentru prima impresie si, trebuie sa recunoastem ca poti avea toate manierele din lume, daca te imbraci haotic, vei fi tratat in acelasi mod. Ceea ce implica acest stil este rafinament, eleganta si nu in ultimul rand, discretie. O femeie plina de mister va fi intotdeauna mult mai atragatoare decat o femeie care se expune.
Manierele. Nu uita de maniere. In orice situatie te-ai afla, acestea sunt foarte importante si fac parte din imaginea unei femei. Acestea trebuie aplicate in timpul mesei unde, cu siguranta nu-si va dori nimeni sa vada o femeie cufundata in mancare si care sa stea cu coatele pe masa, in societate unde, cuvinte precum “multumesc” si “te rog” vor face intotdeauna difernta, dar si punctualitatea care reprezinta o forma de respect.
Barfa este pentru fete. Unul dintre cele mai urate lucruri pe care le poate face o femeie este sa barfeasca. Sigur, in adolescenta este un lucru amuzant si tipic varstei insa, odata ce te maturizezi, trebuie sa te comporti ca atare. Atunci cand barfesti, nimeni nu va putea avea incredere in tine si nici nu vei reusi sa le castigi respectul.
Respecta-ti aproapele. Chiar si vechii prieteni au nevoie de atentia ta si, chiar daca esti o femeie ocupata, cu siguranta iti poti face timp de o intalnire, o petrecere sau un cocktail. In momentul in care primesti o invitatie, accept-o si lasa scuzele patetice de-o parte. In cazul in care nu poti ajunge la o intalnire, reprogrameaz-o.
Viata privata. Ei bine, se numeste asa, deoarece ceea ce se intampla in viata privata trebuie sa ramana stiut doar de tine. Nimeni nu vrea sa stie cu cine te-ai culcat sau pe cine ai sarutat ultima oara, iar daca exista persoane interesate de acest lucru, vei deveni doar un subiect de discutie. Fii discreta cu viata personala si, in felul acesta nu vei fi judecata sau barfita.
Bea responsabil.  In momentul in care vezi o femeie in stare de ebrietate, pe sub mese sau…chiar pe mese, aceasta iti inspira dispret si, nu va fi niciodata respectata. Ei bine, asta nu inseamna ca nu poti consuma alcool insa, trebuie sa o faci responasbil si cu limite. De asemenea, trebuie sa fii foarte atenta si la bauturile pe care le alegi. Nu este deloc elegant sa vezi o doamna dand shot-uri de Tequila la bar. Cea mai buna alegere pentru a a te rasfata este vinul sau sampania.
Scapa de drama. Nimanui nu-i va placea sa auda in fiecare zi vaicarelile tale. O femeie adevarata va pastra problemele doar pentru ea si le va rezolva de una singura.
Cultura generala. O femeie trebuie sa stie cate putin din fiecare: politica, medicia, business, arta etc.  In felul acesta, cercurile tale se vor extinde si vei incepe sa cunosti oameni importanti din diferite domenii cu care nu vei purta o discutie banala. Cu siguranta nu vei dori sa fii considerata o persoana needucata si plictisitoare care poate vorbi doar despre un singur subiect.
Sursa: one.ro
loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *