L-ai încercat și tu? Beneficiile cidrului de mere pentru sănătate

cidru-de-mere
Cidrul de mere este un vin usor alcoolizat, dar si o bautura racoritoare care aduce numeroase beneficii pentru sanatate!
Ingrediente necesare pentru preparare:
– 10 kg de mere
– 1 kg zahar (Variaza in functie de cat de dulci sunt merele)
Merele trebuie sa fie bine coapte, aceasta este prima regula de care trebuie sa tii cont. Fructele se spala bine, se curata si se storc pentru a obtine sucul de mere. Se strecoara sucul printr-un tifon si se pune intr-un vas impreuna cu zaharul si se lasa la fermentat.
A doua regula este ca vasul de fermentat sa fie prevazut cu un dop special prin care se introduce un furtun. Celalalt capat al furtunului se pune intr-un vas cu apa. Se lasa cel putin o luna, dupa care se scoate cu mare grija si se pune in sticle. E nevoie de o atentie deosebita pentru a nu tulbura continutul, iar sticlele in care se depoziteaza la rece trebuie sa se inchida etans.
Cidrul consumat cu moderaţie aduce beneficii sănătăţii, despre acesta considerându-se că poate fi un posibil tratament pentru problemele de stomac, bolile reumatice, dar şi alte boli. Acesta conţine nutrienţi şi antioxidanţi (un exemplu fiind querticina din coaja merelor), având un număr redus de calorii, dar bogat în fibre. Flavonoidele din cidrul de mere poate reduce riscul apariţiei bolilor coronariene, dar mai ales al bolilor cardiovasculare, potrivit BBC.
Aceasta bautura miraculoasa este o varianta mai rapida si mai simplu de realizat acasa, insa gustul si proprietatile sale te vor face sa il prepari si la anul!
Sursa: eva.ro
loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *