Citește și reține! Vei avea, sigur, nevoie de aceste plante pentru o digestie bună

fata-la-masa

loading...

Mesele de Craciun, traditionale la romani, inseamna multe preparate pe baza de porc. E greu sa stai departe de toba, caltabos, carnati, sarmale sau salata boeuf, insa toate sunt grele si pot da peste cap chiar si un stomac sanatos. Nutritionisii ne recomanda sa gustam din toate acestea (atentie sa gustam, nu sa ne saturam), dar nu in cadrul aceleiasi mese.
Toate preparatele specifice perioadei ar trebui sa fie consumate alaturi de salate de legume si frunze proaspete sau legume murate in saramura. Nu uitati nici de fructele proaspete. Iar dupa fiecare masa, consumati o cana cu ceai cald, fara zahar, pentru a va ajuta digestia. Iata cateva plante care vor ajuta:

Ceaiul verde – favorizeaza tranzitul intestinal si in plus consumat cu regularitate ajuta si in curele de slabire.
Chimenul – tizana din chimen amelioreaza senzatiile de arsura la stomac. Mod de preparare: peste o lingurita si jumatate de chimen se toarna o cana de apa calda.
Ghimbirul – tizana din ghimbir previne balonarea si flatulenta. De asemenea, are rol anti-vomitiv.
Musetelul – o cana de tizana de musetel calda lupta impotriva arsurilor stomacale, balonarii si durerilor de stomac.
Menta – tizana din menta favorizeaza de asemenea digestia, combate diareea, amelioreaza durerile de stomac iritante. A nu se consuma in exces pentru ca apare riscul de constipatie.
Sunatoarea – ceaiul de sunatoare ajuta la functionarea normala a sistemului digestiv, prin protejarea mucoasei gastrice, stimularea producerii si eliminarii de bila, sustinerea functiilor hepatice, reducerea spasmelor care apar la nivelul tractului intestinal sau eliminarea tendintei de evacuare rapida a scaunului.
De asemenea, in farmacii si magazine naturiste se gasesc combinatii de plante special create pentru digestie. Cele mai des intalnite ingrediente sunt: coriandrul, chimenul, feniculul, dafinul, ghimbirul, menta, ananasul, anasonul.

Sursa: bzi.ro

loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *