Dieta peste noapte – poți slăbi în timp ce dormi

somn beneficii 1

loading...

Dr. Caroline Apovian, un specialist în probleme de obezitate cu peste 25 de ani de experienţă în nutriţie, afirmă că este posibil să slăbim în timp ce dormim.
Caroline Apovian a lucrat ca profesor de medicină în cadrul Boston University School of Medicine şi a fost consultat al NASA pe teme de nutriţie. Ea a lansat cartea „The Overnight Diet: The Proven Plan for Fast, Permanent Weight Loss”, în care detaliază modul în care oamenii pot slăbi peste noapte.

„Dieta peste noapte este prima dietă din lume despre care există date medicale care atestă că produce rezultate instante şi de durată. Veţi slăbi până la 900 de grame în prima noapte, 4 kilograme în prima săptămână şi veţi continua să slăbiţi în săptămânile următoare”, spune dr. Apovian.

Este necesar ca persoanele care ţin dieta să doarmă câte 8 ore pe noapte. Dieta începe cu o zi în care sunt consumate doar shake-uri lichide cu proteine, lucru ce are ca scop accelerarea metabolismului peste noapte, ceea ce duce la eliminarea  unui kilogram până a doua zi dimineaţa.

În următoarele şase zile este încurajată o dietă bogată în proteine, pentru a menţine corpul în „modul de ardere a grăsimilor”. Dr. Apovian afirmă că în aceste şase zile niciun aliment nu este interzis, legumele şi fructele fiind permise în cantităţi nelimitate pentru a combate senzaţia de foame. În aceste şase zile vor fi date jos alte 4 kilograme, pentru un total de 5 kilograme slăbite într-o săptămână.

Apoi, ciclul este reluat.

Alimentele care mai eficiente în topirea grăsimii pe timpul nopții sunt:

  1. Lactatele degresate

Lactatele degresate sunt foarte bune în curele pentru slăbit datorită calciului care stimulează metabolismul şi arde grăsimile, ducând în acest fel la scăderea în greutate. Studiile făcute pe şoareci de laborator au dovedit că un aport crescut de calciu determină intensificarea arderilor cu până la 27%. Calciul pătrunde în celulele adipoase şi determină repunerea lor în circulaţie, ducând la acelerarea eliminării lor.

  1. Cerealele integrale

Potrivit Huffington Post, organismul nostru arde de două ori mai multe calorii prin descompunerea alimentelor integrale (decât a celor procesate), în special a celor bogate în fibre, precum ovăzul şi orezul brun.

  1. Migdalele

Migdalele conţin calorii negative şi ajută organismul să fie harnic în timpul somnului. O mână de migdale consumata înainte de culcare contribuie la buna funcţionare a metabolismului pe parcursul nopţii. Pe lângă migdale, poţi alege să consumi seara şi alune braziliene, alune de pădure, fistic, nuci şi seminţe.

Sursa. doctorulzilei.ro

loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *