Secretul Madonnei – dieta care o ține în formă

madonna

loading...

Dieta macrobiotică este cea care o menţine în formă pe Madonna, cea care are un corp de invidiat la cei 54 de ani ai săi. Unora li s-a părut o dietă dură.

Acest regim elimină din alimentaţie făinoasele, ouăle, carnea şi lactatele, dar pune la loc de cinste legumele de mare. Bucătarul personal al Madonnei, chef Mayumi Nishimura, a scris o carte în care vorbeşte despre această dietă macrobiotică. Această dietă îşi are originile în Japonia şi presupune consumul de mâncare naturală, multe alimente de origine vegetală. Mişcarea, atitudinea relaxată, mestecarea cu răbdare a alimentelor, sunt alte lucruri importante ca parte a dietei.

Alimentele yin şi yang. În acest regim alimentar şi de viaţă, produsele yin sunt cele reci, dulci. Alimentele yang sunt cele mai sărate, fierbinţi sau agresive la gust.

Alimente premise. În această dietă sunt permise alimente precum fructele, legumele, seminţele, tofu, uneori şi peştele sau fructele de mare. Mai sunt permise cerealele integrale, algele marine, fasolea, ghimbirul, murăturile, supele ce conţin ingredientele permise. Acestea pot fi preparate fierte, coapte sau la aburi.

Alimente de evitat. De evitat în acest regim sunt conservanţii, lactatele, carnea, alimentele picante, cartofii, făinoasele, dulciurile, dovleceii.

Dat fiind faptul că este permisă numai carnea de peşte, şi aceasta ocazional, am putea spune despre acest regim alimentar că este unul aproape vegetarian. Cum această dietă tinde să fie una aproape strictă şi cam dură, limitată în consumul de alimente, organismul nu primeşte toate vitaminele, nutrienţii, de care are nevoie.

Cum nici suplimentele nu sunt acceptate, dieta macrobiotică este discutabilă, iar cei care vor să o ţină ar trebui să se consulte mai întâi cu un specialist. Dieta Macrobiotică a fost ţinută şi de actriţa Gwyneth Paltrow, care a ajuns aproape de osteoporoză din cauza deficienţelor nutriţionale. Copiii sunt predispuşi la dezechilibre nutriţionale dacă ţin o asemenea dietă, mai ales fără sfatul unui medic specialist.

Sursă: libertateapentrufemei.ro

loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *