5 sfaturi importante ca să te ferești de efectul yo-yo atunci când ții o dietă

efectul-yo-yo

loading...

1. Fii sinceră cu tine însăți când te apuci de o dietă și dă-ți seama dacă poți să o duci la capăt sau nu. O dietă cu ciorbă de varză sau numai cu fructe este imposibil de urmat până la capăt. De fapt, trebuie să reconsideri noțiunea de dietă. Nu ține dieta doar pe o anumită perioadă, ci încearcă să-ți construiești un mod mai sănătos de a mânca în general.

2. Ai răbdare când urmezi o dietă și nu te strădui să pierzi prea multe kilograme într-un timp prea scurt. O „țintă” sănătoasă pe care poți să ți-o stabilești este să-ți reduci greutatea cam cu 10% de-a lungul a șase luni, potrivit Institutului National de Sănătate din SUA. Cu cât vei pierde kilograme mai încet, cu atât îți vei menține mai ușor greutatea.

3. Socializează cu femeile care au urmat diete și acum arată așa cum își doresc. Acest lucru este important pentru moralul tău și te va ajuta enorm să mergi mai departe când vor apărea îndoielile și tentațiile. Dacă n-ai nicio prietenă care să fii slăbit major, caută pe internet exemple de persoane care au reușit. Sunt foarte multe!

4. Invață când să te oprești. Dacă ai ajuns la un anumit număr de kilograme și nu poți să slăbești mai mult de atât, este posibil ca acea greutate să fie cea normală pentru tine. Specialiștii spun să-ți verifici talia, iar dacă încă mai există grăsime în zona respectivă să continui cu sportul. Dacă indicele de masă corporală este însă in limite normale, ar trebui să oprești dieta și să menții un stil de viață sănătos.

5. Fii indulgentă cu tine însăți. Până la urmă toți suntem oameni și avem nevoie de mici satisfacții culinare din când în când. Așa că, deși urmezi o dietă, dă-ți voie să ai o masă pe săptămână (duminica) în care să mănânci și alimente mai puțin agreate în dietă, cum ar fi ceva dulce. Gustă astfel încât să-ți satisfaci pofta, dar nu exagera.

Sursa: andreearaicu.ro

loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *