Poftește la ciocolată!

ciocolata neagra

loading...

Veste bună pentru iubitorii de ciocolată! Oamenii de știință au ajuns la concluzia că acest aliment îndrăgit poate avea multe beneficii.

Ciocolata poate fi mâncată destul de des, conform specialiștilor, având în vedere avantajele pe care le aduce organismului uman. Ținând cont, desigur, și de unele detalii. Unul dintre acestea este ca ingredientul principal, cacaua, să fie de bună calitate.

Benefică pentru sănătatea inimii

Consumul de ciocolată favorizează diminuarea riscului de afecțiuni ale inimii, conform unui studiu german realizat recent, cu ajutorul a aproape 20.000 de participanți, cu vârste între 35 și 65 de ani. Explicația constă în faptul că scade presiunea sangvină. Într-un alt studiu, specialiștii australieni au constatat că ciocolata reduce hipertensiunea arterială.

Induce starea de bine

Oamenii de știință din Australia susțin că ciocolata cu multă cacao favorizează starea de calm și de mulțumire în rândul adulților sănătoși. Un alt studiu, realizat în 2015, arată că ciocolata a îmbunătățit performanțele mentale și a diminuat starea de oboseală în rândul participanților la test.

Previne atacul cerebral

Oamenii de știință suedezi au demonstrat că un consum moderat de ciocolată poate să scadă riscul de atac cerebral, la bărbați. Studiul, care a durat zece ani, a fost realizat pe 37.000 de persoane, iar consumul mediu asociat a fost de 63 g de ciocolată pe săptămână.

Reduce riscul de diabet

Cercetătorii englezi au descoperit faptul că ciocolata care are un conținut ridicat de flavonoide, adică cea cu multă cacao, poate proteja organismul de diabetul de tip 2. Cum? Prin scăderea rezistenței la insulină și ameliorând reglarea glucozei din sânge.

Redă energia

Ciocolata neagră îmbunătățește capacitatea de a face mișcare în cazul adulților maturi. Rezultatul a fost constatat în urma unui studiu american în care participanților cu vârsta de 50 de ani, li s-au dat câte două tablete (20 g) de ciocolată neagră, zilnic, timp de 3 luni. Performanțele lor au fost mai mari decât ale persoanelor care nu au consumat ciocolată.

Bună pentru siluetă

Un alt studiu realizat la Universitatea din San Diego (California) a demonstrat că adulții care au consumat regulat ciocolată au avut un indice de masă corporală mai mic decât cei care nu au mâncat acest aliment. Au fost incluse în cercetare 1.018 persoane, femei și bărbați, cu vârste între 20 și 85 de ani, iar cei care au mâncat ciocolată au servit alimentul de 2-3 ori pe săptămână și au făcut sport intens (20 de minute) de 3-4 ori/săptămână.

Sursa:  „Libertatea pentru femei”

loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *