Iată ce face acest fruct miraculos pentru tine!

rodie

loading...

Rodia, fructul dulce-acrişor care ne pune răbdarea la încercare când vine vorba să-l desfacem, este un adevarat cocktail de sănătate. Merită să experimentezi bob cu bob esenţa de rodie, atât pentru savoarea sa, dar mai ales pentru beneficiile pe care le aduce în ceea ce priveşte sănătatea.

Bogat în acid folic şi vitaminele A şi E, un singur fruct de rodie asigură 40% din doza zilnică recomandată de vitamina C pentru adulţi.

1. Are efect anti-îmbătrânire, ajutând la menţinerea elasticităţii şi fermităţii pielii. S-a descoperit că extractele de rodie fac minuni pentru piele. Fructul conţine acid elagic care este un puternic combatant al radicalilor liberi şi are efecte anti-cancerigene, anti-mutagene, anti-virale, anti-carcinogene şi ajută la depigmentarea petelor cauzate de arsurile solare.
2. Conţine antioxidanţi, prevenind oxidarea celulelor şi formarea radicalilor liberi. Studiile au arătat că rodiile au o valoare antioxidantă de câteva ori mai mare decât a ceaiului verde sau a vinului roşu.
3. Scade nivelul de colesterol rău din organism – sucul de rodii previne formarea plăcilor oxidate de colesterol rău (LDL) care duce la artrite.
4. Luptă împotriva cancerului de prostată, a osteoartritei şi a hemoroizilor.
5. Rodia joacă un rol important în prevenirea bolilor de inimă.
6. Este recomandată în curele de slăbire, deoarece conţine puţine calorii. 100 de grame de rodii conţin 68 de calorii.
7. Are proprietăţi anti-inflamatorii. Studiile au arătat că un consmum regulat de rodii reduce inflamaţia de la nivelul încheieturilor, la persoanele care suferă de artrită.
8. Are proprietăţi antivirale şi antibacteriene.
9. Previne diareea şi o tratează.
10. Scade riscul de a dezvolta cancer de sân.

loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *