3 rețete de succes pentru eliminarea punctelor negre

puncte negre

loading...

Punctele negre si acneea sunt o pacoste pentru tenul oricui. Cauza principala a aparitiei punctelor negre este excesul de sebum din pori, care, in contact cu aerul, capata o culoare neagra. Punctele negre sunt specifice tenului gras sau mixt si apar in special pe nas si pe obraji, insa pot aparea si pe barbie sau frunte.

Masca pentru puncte negre cu bicarbonat si suc de lamaie

Ingrediente: bicarbonat de sodiu, suc de lamaie

O lingurita de bicarbonat de sodiu se amesteca cu o lingurita de suc de lamaie, formandu-se o pasta. Pasta formata se aplica pe zonele cu puncte negre pret de 10-15 minute, iar apoi se spala zona cu apa calda. Poti folosi aceasta masca de 2-3 ori pe saptamana.

Aceasta masca este eficienta deoarece bicarbonatul de sodiu are proprietati antibacteriene, iar sucul de lamaie ajuta la micsorarea porilor.

Argila si apa

Ingrediente: pulbere de argila

Se amesteca o lingura de argila pulbere si o lingura de apa calduta. Masca formata se aplica pe zona cu puncte negre si se lasa pana se usuca. Dupa ce masca s-a uscat, se indeparteaza cu apa calda.

Scortisoara cu miere

Ingrediente: scortisoara, miere de albine

Se amesteca o lingurita de scortisoara (pulbere) cu miere pana ce se formeaza o pasta groasa. Ulterior se aplica acea pasta formata pe zonele cu puncte negre si se lasa pe timpul noptii. Dimineata se inlatura masca cu apa calda. Poti urma zilnic acest tratament timp de o saptamana.

Pe toata durata acestor tratamente este bine ca machiajul sa fie inlaturat deoarece poate contribui la acumularea de sebum. Daca niciunul din aceste tratamente nu da rezultate, este bine sa consulti un dermatolog.

Sursa: slabsaugras.ro

loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *