Aspectul unghiilor – indicator al sănătății tale

aspectul unghiilor

loading...

Unghiile sunt considerate un indicator al starii de sanatate, asa ca trebuie sa le arati mai multa atentie de acum incolo. Aspectul lor nu este important doar din punct de vedere estetic, ci are un rol mult mai mare in organism. Nu doar febra si durerea se numara printre semnalele pe care ti le transmite organismul atunci cand nu este ceva in neregula cu el, ci mai sunt si altele pe care multe persoane le trec cu vederea. Asadar, iata ce spun unghiile despre sanatatea ta si la ce semne trebuie sa fii atenta!

Ce spun unghiile despre sanatatea ta

1. Roseata in zona unghiilor

Daca patul unghiei este rosu si nu roz (asa cum ar trebui), poti sa suferi de o boala de inima, iar daca roseata este extinsa si in zona cuticulelor, ar trebui sa iei considerare si afectiunea numita lupus.

2. Unghii galbene si groase

Daca te intrebi ce spun unghiile ingalbenite si groase despre sanatatea ta, afla ca te poti confrunta cu o ciuperca a lor, cu atat mai mult daca simti si mancarimi in zona respectiva.

 3. Linii verticale negre ori maro sub unghii

Aceste semne nu ar trebui trecute cu vederea, avand in vedere ca specialistii cred ca sunt unele dintre simptomele cancerului. Boala este cunoscuta sub denumirea de melanom subunghial, insa aceasta forma este rar intalnita.

4. Striatii si depresiuni pe suprafata unghiei

Fii atenta si la modificarile care apar pe suprafata unghiei, cum ar fi anumite striatii si depresiuni pe care nu le-ai avut pana acum. Ele pot sa indice o simpla leziune a unghiei, dar si alte afectiuni pe care nu ar trebui sa le tratezi cu indiferenta: psoriazis ori diferite tipuri de eczeme.

5. Unghii concave

Unghiile concave ori in forma de lingura pot sa spuna multe despre sanatatea ta. Spre exemplu, ele pot sa dezvaluie faptul ca ai putea sa suferi de hemocromatoza (acumularea excesiva a fierului in organism), boli de inima, lupus si anemie.

6. Unghii fragile si casante

Ai unghii fragile si casante? Se pare ca ele spun despre organismul tau ca se confrunta cu diferite carente nutritionale, in special de vitamina B7. Dar, in acelasi timp, aceste conditii sunt asociate si cu infectii fungice, psoriazis si diferite probleme cu tiroida.

7. Prezenta unor pete albe pe unghii

Semne intalnite des pe unghii, petele albe indica o dieta alimentara dezechilibrata, in special o lipsa de proteine. Daca toata unghia este alba, specialistii spun ca ar putea fi vorba despre una dintre urmatoarele afectiuni: insuficienta renala, ciroza hepatica, tuberculoza pulmonara, boli de inima, diabet si artrita reumatoida.

8. Unghii ingalbenite

Aceasta nuanta neplacuta a unghiilor poate sa indice prezenta unei infectii fungice, insa doar daca este insotita de mancarimi si roseata, altfel poate ca ar trebui sa iei in considerare schimbarea ultimului lac de unghii folosit.

9. Unghii care se desprind cu usurinta de pe patul lor

De obicei, acest lucru se intampla atunci cand te lovesti la ele. Insa, daca nu ai avut niciun incident de acest tip in ultima perioada, nu trata problema cu indiferenta, ci intreaba-te ce spun unghiile despre sanatatea ta in acest caz. Ai putea sa suferi de psorizis, infectii fungice, amiloidoza, hipertiroidism, sindromul Raynaud si sarcoidoza.

Acum ca ai aflat ce spun unghiile despre sanatatea ta, fii atenta la semnalele pe care ti le transmit si nu le trata cu indiferenta. Chiar daca s-ar putea sa nu fie vorba despre ceva grav in multe dintre cazuri, nu inseamna ca nu exista niciun risc.

Sursa: divahair.ro

loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *