Digestie bună, energie maximă. Beneficiile consumului de carbohidrați

loading...

Alimentele bogate în carbohidrați oferă o serie de beneficii sănătății oricărei persoane. Acest lucru este valabil mai ales pentru produsele alimentare care conțin carbohidrați complecși formați din cantități mari de fibre solubile și insolubile și amidon rezistent.
Iată câteva dintre avantajele majore care pot deriva din urma consumului de alimente bogate în carbohidrați:
– amidonul rezistent și fibrele insolubile care se găsesc în mod natural în compoziția unor alimente cum ar fi bananele verzi, pâinea din cereale integrale sunt benefice pentru sănătatea colonului, previn constipația și contribuie la scăderea nivelului de colesterol din sânge și la reducerea excesului de greutate corporală.
– alimentele bogate în carbohidrați au rol de combustibil al organismului, îmbunătățesc contracțiile musculare și facilitează desfășurarea mai multor funcții fiziologice. Acestea oferă energie și putere organismului, fie prin creșterea nivelurilor de glucoză din sânge sau prin prevenirea scăderii acestor niveluri.
aportul adecvat de carbohidrați ajută la diminuarea problemelor funcționale ale sistemului nervos central
– carbohidrații complecși sunt alimente bogate în fibre care ajută la îmbunătățirea digestiei, stabilizarea zahărului din sânge și menținerea nivelului optim de energie.

Sursa: sanatate.bzi.ro

loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *