De ce trebuie să consumi fructe și legume congelate
Studii efectuate de cercetatori din cadrul University of Chester si Leatherhead Food Research au aratat ca unele fructe si legume congelate pot avea o doza mai mare de vitamine si antioxidanti decat cele proaspete. In doua cazuri din trei, s-a descoperit ca fructele si legumele congelate contineau mai multi antioxidanti, inclusiv vitamina C, luteina si betacaroten.
„Trebuie sa trecem peste opinia gresita conform careia mancarea proaspata este mereu mai buna decat cea conglelata. Aceste rezultate demonstreaza ca alimentele inghetate pot fi comparate din punct de vedere nutritiv cu produsele fresh”, a declarat Rachel Burch, de la Leatherhead Food Research .
Echipa de cercetatori a lui Rachel Burch a aflat ca broccoli congelat avea mai multa vitamina C, luteina si de patru ori mai mult betacaroten. Totusi, broccoli proaspat continea mai mult polyphenol, despre care se crede ca ajuta in prevenirea cancerului.
Important este ca legumele si fructele sa fie congelate imediat dupa ce au fost recoltate, fapt pentru care se recomanda a fi achizitionate produsele care poarta pe ambalaj aceasta mentiune.
Legumele congelate in care au fost adaugate tot felul de sosuri sau toppinguri, in special cele pe baza de branza sau maioneza, trebuie evitate.
In cazul legumelor comercializate sub forma de conserva, cantitatea de sare adaugata trebuie verificata pe eticheta produsului, preferabil fiind ca sarea sa lipseasca.
In cazul conservelor de fructe, sunt de preferat cele care nu au adaos de zahar si in care fructele stau doar in sucul propriu.
Sursa: adevarul.ro