Alimente energizante pentru timpul rece

loading...

Este frig afară și te simți lipsit de energie? Nu trebuie să pui totul pe seama oboselii! Acordă mai multă atenţie alimentaţiei tale și vei constata efectele benefice.

Iată ce ar trebui să consumi în zilele friguroase de iarnă:

IAURT și CHEFIR

Au un conţinut bogat în proteine, iar datorită texturii lichide, organismul le procesează mai uşor decât alimentele solide. Din acest motiv şi efectul este mai rapid, iar energia durează mai mult datorită proteinelor, care rămân în organism o perioadă mai lungă decât carbohidraţii.

FULGI DE OVĂZ

Sunt ideali pentru micul dejun. Datorită conţinutului ridicat de carbohidraţi, aceştia îţi dau mai multă energie. În plus, se digeră repede şi stimulează tranzitul intestinal. Ovăzul mai conţine magneziu, proteine şi fosfor, trei nutrienţi importanţi care dau forţă organismului.

SPANAC

Are un conţinut ridicat de magneziu, potasiu, vitamina B şi fier. Acesta din urmă asigură energie datorită oxigenului, care ajunge în celule, fapt ce determină funcţionarea optimă a organismului. Lipsa de fier duce la oboseală, anemie, lipsă de energie, probleme de concentrare sau insomnii.

NUCILE, MIGDALELE ŞI SEMINŢELE

Au multe proteine şi acizi graşi Omega 3. Seminţele de dovleac, alunele, migdalele, nucile sunt o sursă excelentă de magneziu, combătând oboseala resimţită în masa musculară. Iar seminţele, nucile şi arahidele conţin triptofan, un aminoacid esenţial care luptă împotriva oboselii. Este ideal ca acestea să fie consumate zilnic, însă în porţii mici, deoarece au o valoare energetică mare şi există riscul creşterii în greutate.

PRODUSE CARE CONŢIN VITAMINELE B ŞI C

Vitaminele B1, B2 şi B3 sunt cele care transformă grăsimile în energie. Printre alimentele care ne aduc un aport consistent de vitamina B1 sunt cerealele integrale, lintea şi fasolea, dar cele mai mari resurse se găsesc în germenii de grâu, seminţele de floarea-soarelui şi în carnea slabă de porc. Vitamina B2 este conţinută de produsele lactate (lapte gras şi iaurt), de carnea roşie, de peşte (mai ales pastrăv şi ton), ouă, brocolli, spanac, avocado, tărâţe, germeni de grâu, secară şi cereale. Cât despre vitamina B3, aceasta se găseşte în carnea de peşte şi de pasăre, în carnea roşie, castane, produse lactate, ciuperci şi ouă. În acelaşi timp, nu trebuie scăpată din vedere vitamina C, care dă energie şi este un bun antioxidant. Aproape toate fructele şi legumele proaspete o conţin. Printre acestea se numără citricele (portocale, mandarine, lămâi, grepfrut), ananas, kiwi, mere, dar şi cartofii.

Sursa: Libertatea pentru femei

loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *