Bruschete cu ciuperci și ceapă verde, un deliciu ușor de pregătit
Ingrediente (4 persoane):
8 ciuperci champignon
1 cățel de usturoi
1/2 lămâie
3 linguri ulei
5 fire de ceapă verde (doar partea verde)
1 legătură de pătrunjel
sare și piper negru
Mod de preparare:
Spălați și curățați ciupercile, îndepărtându-le baza piciorușelor. Tăiați-le lamele mai groase, apoi tocați-le bucăți. Puneți-le într-un castron, stropiți-le cu zeama de lămâie (ca să nu se înnegrească) și condimentați-le cu ulei, sare și mult piper negru râșnit.
Tocați mărunt pătrunjelul și ceapa verde, usturoiul (după ce ați îndepărtat germenele din interior) și amestecați bine toate ingredientele.
Puneți compoziția în frigider, lăsați-o să se odihnească 30 min și serviți-o pe bruschete sau tartine din pâine albă prăjită, presărate cu ceapă verde tocată.