Machiajul feței în cinci minute

machiaj

loading...

Ai nevoie doar de cinci minute pentru a crea un aspect elegant și aranjat. Fie că ai o întâlnire importantă, o întâlnire la prânz sau o prezentare la serviciu, câteva minute în plus îți vor oferi timp să-ți uniformizezi culoarea pielii și să te concentrezi asupra ochilor.

Pasul 1: Pielea (30 de secunde)

Aplică puțin corector sub ochi și oriunde mai ai nevoie pe față. Întinde-l bine de tot. Apoi aplică fond de ten sau cremă hidratantă nuanțatoare. Acum vine un mic secret: folosește fond de ten doar acolo unde ai nevoie – pentru a-ți uniformiza nuanța pielii, pentru a acoperi roșeața de pe lateralele nasului, pentru a acoperi pete sau decolorări. La fel e și cu pudra. Aplică puțină doar acolo unde crezi că ai nevoie – pe nas, bărbie sau pe frunte.

Pasul 2: Fardul de pleoape (1 minut)

Aplică un fard deschis, natural pe întreaga suprafață a pleoapelor. Alege o culoare inofensivă, care să nu schimbe prea mult aspectul, cum ar fi culoarea nisipului, kaki, maro-roșcat sau bej. Nu vrei să expui culori; încerci să neutralizezi roșeața de pe pleoape și să-ți luminezi ochii, pentru a-i face să iasă în evidență. Dacă vrei ceva care să sară puțin în ochi, întinde o culoare medie spre închisă pe pleoape, de la linia genelor până la cuta pleoapelor, folosind o pensulă pentru pleoape.

Pasul 3: Conturul de ochi (1 minut)

Secretul accentuării rapide a ochilor stă în tehnică. Până o vei stăpâni, e mai ușor să lucrezi cu un creion decât cu tuș.

  1. Așază-ți coatele pe masă, pentru a-ți stabiliza mâinile.
  2. Folosește un creion cu vârf moale, rotunjit, și fă o serie de puncte, unul lângă celălalt, cât mai aproape posibil de linia genelor de sus. Lucrează rapid. E greu să controlezi o linie continuă, dar o serie de puncte apropiate creează aceeași impresie. Dacă dorești, conturează și pleoapa inferioară. Pentru a atenua linia, întinde culoarea cu degetul, cu o pensulă mică sau cu un bețișor de urechi.

Pasul 4: Buzele (30 de secunde)

Colorează-ți toată buza cu un creion și acoperă cu luciu din borcănaș sau tub ori pur și simplu folosește luciu sau ruj.

Pasul 5: Obrajii (30 de secunde)

Aplică pe pomeți un fard transparent cu nuanță roz sau de culoarea piersicii și întinde-l bine. Asigură-te că marginile sunt întinse, astfel încât să nu se observe linii evidente de demarcație.

Pasul 6: Genele (1 minut)

Arcuiește-ți genele și apoi dă-le cu rimel.

Pasul 7: Înfoierea părului (30 de secunde)

Pentru a înfoia dimineața părul creț, apleacă-ți capul în față și dă-ți părul peste cap, pulverizează spray pentru volum la rădăcini, trece-ți degetele prin el, ridică la loc capul și netezește părul. Dacă ai părul drept sau ondulat, aplică puțină soluție pentru volum pe degete, masează-te la rădăcini, ridicând părul în timp ce faci asta, și trece-o ușor prin păr pentru a-i da un aspect mai strălucitor.                                           Foto: perfecte.md

loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *