Cum redai picioarelor finețea din zilele tale bune. Rețeta călcâielor fine

calcaie

loading...

Călcâiele uscate și crăpate sunt rezultatul lipsei de atenție constantă. Odată cu simpla aplicare a unei creme, pielea nu devine catifea! E nevoie de mai mult efort și consecvență atunci când vorbim de îngrijirea picioarelor.

Iarna, pielea se îngroașă și devine mai uscată, în ciuda îngrijirii. Eczemele, diabetul, dereglările tiroidei și psoriazisul intensifică uscăciunea pielii, mai ales în zona călcâielor, care este lipsită de glande sebacee. Odată cu zilele toride, eforturile noastre trebuie intensificate pentru a reda pielii finețea. Pantofii nu mai sunt pentru un sezon – aproape că sărim din ghete direct în sandale, așa că prioritatea numărul unu devine îngrijirea tălpilor. Iată câteva soluții care te ajută să te mândrești cu picioarele tale, oricât din ele ai lăsa la vedere.

Exfolierea e de bază

Degeaba aplici o cremă, dacă ea nu poate penetra pielea întărită. Primul pas este îndepărtarea ei cât mai eficientă. Pila și piatra ponce nu pot face mare lucru când pielea este foarte uscată. Ai nevoie de ceva care să o înmoaie mai întâi. Lămâia și sarea adăugate în apa băii de picioare fac pielea mai ușor de îndepărtat cu pila. De aceea este foarte important să lași picioarele să se relaxeze într-un lighean cu apă caldă în care ai adăugat zeama de la o lămâie și o lingură de sare grunjoasă. După 15-20 de minute, șterge picioarele și pilește-le bine. Această exfoliere trebuie făcută de 1-2 ori pe săptămână, iar pilirea tălpilor, la fiecare duș.

Cremele grase sunt esențiale

Unele sunt mai bune decât altele, la fel uleiurile, însă toate ajută la hidratarea pielii. Important este să le folosești consecvent, în fiecare seară, înainte de culcare, ca ele să-și facă treaba peste noapte. Uleiul de susan, de struguri sau măsline sunt cele mai hidratante. Aplică o cremă sau câteva picături de ulei și masează tălpile până când sunt bine absorbite. Acizii grași din uleiurile vegetale hidratează, hrănesc pielea și ajută la vindecarea călcâielor crăpate. Ele sunt și ingredientele de bază ale multor creme.

Masca face minuni

Avem nevoie de ea nu doar pentru față, ci și pentru îngrijirea corpului și mai ales a picioarelor. Vei găsi și în comerț măști speciale pentru hidratare, odorizare sau pentru picioare grele. Însă poți să pregătești și singură acasă o mască hrănitoare cu fructe bogate în acizi grași și minerale esențiale pielii. Pasează 1/2 banană coaptă și amestecă cu 1/2 avocado moale. Întinde masca pe tălpi și glezne, las-o să acționeze 15-20 de minute și apoi clătește cu apă călduță. Masca se aplică cel puțin o dată pe săptămână.

Sursa: Revista Femeia de azi

Sursa foto: marillys.ro

loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *