Probleme de frumusețe? Sfaturi mici, cu efecte mari. Remedii naturiste

celulita2

loading...

Vă confruntați cu probleme de frumusețe? Multe dintre ele se rezolvă cu remedii aflate la îndemână, în cămara cu alimente, pe tarabele din piețe sau în magazinele cu profil naturist.

Problema: Gât și decolteu, cu piele ofilită – ulei din germeni de grâu

Soluția: aplicați în fiecare seară, cu masaj ușor, pe gâtul și decolteul proaspăt spălate, ulei de germeni de grâu. Ștergeți surplusul prin tamponare ușoară cu un șervețel de hârtie. Pielea delicată a gâtului și decolteului își recapătă prospețimea.

Problema: Mâini și picioare cu piele uscată – lapte cu zaț de cafea

Soluția: amestecați 2 căni de lapte cu o ceașcă de zaț de cafea proaspăt preparată și masați ușor pielea mâinilor și a picioarelor. Lăsați să acționeze câteva minute, apoi clătiți. Aplicați apoi, cu mișcări circulare, ulei de măsline, iar surplusul îl ștergeți cu un șervețel de hârtie. Prin componentele sale ideale pentru piele – laptele repară și restructurează, zațul de cafea exfoliază ușor și tonifică, iar uleiul de măsline este un hidratant puternic – pielea își regăsește suplețea.

Problema: Unghii fragile – frecții cu usturoi

Soluția: masați unghiile cu feliuțe de usturoi proaspăt tăiate, timp de câteva minute, apoi clătiți. Repetați tratamentul la 2-3 zile. Veți uita de unghiile care se descuamează, se despică sau se rup ușor.

Problema: Depozite de grăsime, celulită – pastă de ceai verde

Soluția: aplicați pe zonele unde vreți să slăbiți sau aveți celulită ceai verde (Matcha), sub formă de pudră. Amestecați 5-6 linguri de pulbere cu apă călduță, până se transformă într-o pastă, apoi aplicați pe zonele afectate (fese, abdomen, coapse etc.), iar după 30 de minute, îndepărtați. Arde grăsimea, tonifică, reduce celulita.

Problema: Ten îmbătrânit, cu piele ternă – lăptișor de matcă

Soluția: pielea dvs. își poate regăsi prospețimea, dacă apelați la lăptișor de matcă. Îl găsiți la magazinele Apimondia, un produs garantat. O dată sau de două ori pe săptămână, aplicați pe față o fiolă de lăptișor de matcă amestecat în crema dvs. obișnuită. Masați, până se absoarbe complet.

Problema: Ten ridat – cremă de banane

Soluția: amestecați o jumătate de banană bine coaptă cu o lingură de unt (lăsat la temperatura camerei, ca să fie moale), o linguriță de miere și aplicați compoziția pe față și gât. După o jumătate de oră, clătiți cu apă călduță. Folosită săptămânal, masca reduce ridurile și previne formarea lor.

Problema: Ten pătat sau închis la culoare – lămâie și ceapă

Soluția: combinația de suc proaspăt de lămâie cu suc de ceapă roșie este un tratament blând, dar eficient, care înlocuiește cu succes chimicalele folosite pentru albirea pielii sau decolorarea petelor, în cabinetele dermatologice. Amestecați suc de ceapă roșie cu suc de lămâie, proaspăt stoarse, în cantitate egală, și aplicați-le pe zonele cu probleme. După 10-15 minute, clătiți cu apă rece. Tratamentul uniformizează culoarea pielii, albește și luminează.

Problema: Păr degradat, devitalizat – ulei de cocos

Soluția: încălziți câteva linguri de ulei de cocos într-un castron, pe baie de aburi, până când ajunge la o temperatură confortabilă la atingere. Masați-l apoi la rădăcina părului și întindeți pe toată lungimea firelor. Lăsați să acționeze cel puțin o oră, apoi spălați-vă părul în mod obișnuit. Dacă aplicați tratamentul o dată pe săptămână, veți vedea cum în timp scurt, părul devine mai strălucitor.

Problema: Păr aspru – aloe vera

Soluția: un balsam cu efecte mari este gelul de aloe vera. Aplicați pe părul umed, proaspăt spălat, câteva linguri de gel de aloe vera, pe care le întindeți de la rădăcină până la vârf. Lăsați să acționeze 10 minute, apoi clătiți cu apă rece. Părul va fi suplu și ușor de pieptănat.

Problema: Vergeturi – unt de cacao

Soluția: aplicați zilnic, timp de mai multe săptămâni, cu masaj ușor, unt de cacao, pe zonele cu vergeturi. Prin efectele lui excepționale de regenerare și restructurare a pielii, estompează simțitor vergeturile. Un alt remediu eficient este uleiul de avocado, aplicat zilnic.

Sursa: Revista Asul verde

Sursa foto: celulita.ro

loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *