Recomandări de uz comun pentru o vacanță reușită

golf

loading...

Faceți compromisuri

Dacă toți cei ce petrec vacanța împreună știu ce își doresc, planificarea în comun, astfel încât să îi ofere fiecăruia ceva, poate deveni o plăcere. Dacă, însă, tipurile de vacanță sunt foarte diferite, schimbați destinația în fiecare vacanță.

Acceptați distanțarea

La fel ca în viața de zi cu zi, acceptați și în vacanță, din când în când, separarea drumurilor. În timp ce dvs. vizitați un muzeu sau o expoziție, partenerul sau prietena dvs. își petrece ziua la piscină. Seara vă întâlniți din nou și aveți o mulțime de lucruri de povestit.

Așteptări realiste

Zilele de vacanță sunt prețioase și de aceea așteptările cresc tot mai mult. Un ghid priceput vă poate scuti de eventuale decepții. Vă trezește bucuria anticipată, dar vă și oferă o imagine cât se poate de clară. Da, golful este extraordinar, dar fiind cunoscut acum de toată lumea, nu mai oferă izolare. Da, castelul e frumos, dar intrarea costă destul de mult. Informații care ajută la luarea unei decizii previn surprizele neplăcute.

Relaxare totală

Sigur că există multe de descoperit, dar nu transformați programul unei zile de vacanță într-un program al unei zile de lucru. Lăsați spații libere pentru decizii spontane și trăiți vacanța după pofta inimii. Restaurantul cel nou e deschis și mâine, dar o asemenea lună plină deasupra plajei este doar astă seară.

Pregătiri din timp

Cu cât vă găsiți mai devreme suplinitorul pe timpul concediului și vă rugați vecinii să vadă din când în când de casă, cu atât mai mică va fi senzația neplăcută că trebuie să fiți contactabili și pe timpul vacanței.

Deconectați smartphone-ul

Studiile arată fără echivoc: cu cât sunt mai multe impresiile de vacanță înregistrate pe telefonul mobil, cu atât mai repede se vor șterge din memorie. Savurați mai bine magia momentului cu propriile dvs. simțuri și telefonați doar la ore bine stabilite.

Formula refacerii

Nu munciți până în ultimul minut și nu vă-ntoarceți la masa de lucru chiar a doua zi după revenirea din vacanță. Mici momente-tampon vă ajută să vă acordați la atmosfera de vacanță, iar la întoarcere, să păstrați cât mai mult senzația de refacere.

Întărirea imunității

Când organismul nostru trece de la starea de muncă la cea de vacanță, sistemul imunitar slăbește o perioadă scurtă de timp. Pentru a preveni această slăbire, consumați – cel mai târziu o săptămână înainte de plecare – multe fructe și legume proaspete, dormiți suficient și beți doar puțin alcool.

Țineți un jurnal

Faceți-vă timp, în vacanță, și notați câte ceva în fiecare seară. Ce experiențe ați trăit, ce ați învățat sau ce ați făcut pentru rima oară. Pentru ce sunteți recunoscători? Întorși acasă, fotografiile și filmele vă vor ajuta, și ele, să retrăiți zilele de neuitat. Dar cuvintele proprii fac să dispară mai repede cenușiul vieții cotidiene.

Sursa: Revista Asul verde

Sursa foto: timpolis.ro

loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *