Crochete de cartofi. Treci postul mai ușor

crochete cartofi

loading...

Ingrediente și cantități pentru 4 porții:

500 g cartofi

50 g amidon

2-3 căței de usturoi

2 linguri pătrunjel verde tocat

100 g făină

50 ml ulei

100 ml ketchup

2 limete (lămâi verzi)

sare

piper

Mod de preparare:

Cartofii se spală, se curăță, se taie în cuburi și se fierb 20-25 de minute în apă cu sare.

Se scurge apa de pe cartofi, apoi aceștia se zdrobesc pentru a obține un piure.

Când piureul se răcește, se adaugă amidonul, usturoiul pisat, pătrunjelul verde tocat, sarea și piperul; se amestecă pentru omogenizare.

Din compoziția obținută se iau cu lingura cantități mici, se trec prin făină și se modelează crochete, care se prăjesc în uleiul încins.

Crochetele prăjite se scot pe hârtie absorbantă, pentru a îndepărta excesul de ulei, și se servesc calde, opțional cu ketchup și felii de limetă.

Sugestie:

Pentru a obține crochete picante, se va adăuga în compoziție o linguriță de boia iute.

Notă:

Usturoiul conține o substanță numită alicină care are proprietăți antibiotice, hipotensive și hipocolesterolemiante.

Timp de preparare: 

40 de minute

loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *