Un preparat pentru o cină perfectă: Bruschete cu ciuperci și ceapă verde
Ingrediente necesare (4 persoane):
8 ciuperci champignon
1 cățel de usturoi
1/2 lămâie
3 linguri ulei
5 fire de ceapă verde (doar partea verde)
1 legătură de pătrunjel
sare și piper negru
Mod de preparare:
Se spală și se curăță ciupercile, îndepărtându-le baza piciorușelor. Se taie lamele mai groase, apoi se toacă bucăți. Se pun într-un castron, se stropesc cu zeama de lămâie (ca să nu se înnegrească) și se condimentează cu ulei, sare și mult piper negru râșnit.
Se toacă mărunt pătrunjelul și ceapa verde, usturoiul (după ce se îndepărtează germenele din interior) și se amestecă bine toate ingredientele.
Se pune compoziția în frigider, se lasă să se odihnească 30 de minute și se servește pe bruschete sau tartine din pâine albă prăjită, presărate cu ceapă verde tocată.
Sursa: Revista Rețete vegetariene
Sursa foto: jurnalderetete.md