Si pentru ca incercam sa eliminam, pe cat posibil, produsele care dauneaza starii noastre de bine, iti sugeram cateva schimbari strategice si optiuni sanatoase, pentru o nutritie echilibrata.
Descopera cateva alimente, condimente si bauturi ce reprezinta substitute excelente, in alimentatia noastra! Cu gesturi mici, dar sanatoase, poti mentine bunastarea organismului si iti dam cateva exemple testate:
Sare vs. ierburi si condimente
Chiar daca ai sau nu un nivel ridicat al tensiunii arteriale, este recomandat sa acorzi atentie consumului de sodiu. Doza zilnica recomandata este, de aproximativ, o lingurita de sare, pe zi, nu mai mult! Desi nu par a fi inlocuitorii perfecti pentru sare, iti poti distrage atentia cu ajutorul unor condimente aromate sau ierburi proaspat tocate. Astfel, tranzitia catre gatitul fara sare (sau cu mai putina sare) va fi mai usoara! Joaca-te cu mix-urile de condimente si incearca lucruri noi – te poti inspira din diverse bucatarii internationale.
Orez vs. Quinoa
Quinoa nu este o grana, desi se comporta asemeni uneia. Pentru bucate mai sanatoase,inlocuieste orezul (bogat in carbohidrati) cu quinoa. Aceasta va oferi mai multa savoare, datorita gustului de nuca si, in plus, nutrientii din compozitie sunt mai buni; o cana de quinoa contine opt grame de proteina, calciu, fosfor, magneziu si fier din plin.
Salata Iceberg vs. spanac
Poate nu stii, dar salata Iceberg nu este pe atat de bogata in nutrienti, pe cat ne imaginam.Spanacul, in schimb, este unul dintre cele mai apreciate elemente de nutritie, fiind plin de fier, magneziu, Vitamina A si C. Pentru ca metabolismul sa functioneze la capacitate maxima, incearca sa incluzi spanacul in regimul tau alimentar, cat mai des.
Branza cu continut scazut de grasimi vs. branza proaspata de capra (sau feta)
Sortimentele de branza cu continut scazut de grasimi, disponibile in comert, sunt adesea pline de aditivi si conservanti, pentru a le pastra proaspete cat mai mult timp. In plus, nu ti se pare ca nu au nici un gust? Indreapta-te catre branza proaspata de capra sau branza feta, care este de-a dreptul delicioasa. Ambele contin acid linoleic, element care ajuta la arderea grasimilor.
Citeste continuarea pe elle.ro