Dai o masă și nu știi ce băuturi să servești? Sfaturi pentru asortarea corectă a băuturilor la meniul stabilit

masa

loading...

Trebuie să chemi un prieten la masă și nu știi cu ce băutură să îl servești? Încercăm să-ți oferim câteva sfaturi pentru ca alegerea băuturii să nu mai constituie o problemă pentru tine.

Asortarea corectă a băuturilor la meniu are o mare importanță. Condiția de bază a alegerii corecte a unui vin la anumite mâncăruri este îmbinarea lui armonioasă cu acestea.

La începutul mesei, la diferite aperitive picante, se vor servi băuturi tari ca: vodcă, țuică, lichioruri amărui care deschid pofta de mâncare  și nu se va bea mai mult de un păhărel.

Coniacul se servește la aperitive reci, de pește, icre negre, sardele.

Vermutul alb sau roșu, cu condiția să nu fie desert, se poate servi la salatele picante, aperitive de carne.

Berea se servește la aperitive de raci, crabi, sandviciuri, saleuri, la crenvuști fierbinți.

La mâncăruri fierbinți de pește, pește rasol, fript se servește un vin alb sec (Riesling).

La felul doi, la mâncăruri cu carne, biftecuri, antricoate, cotlete, carne de porc, vițel, frigărui și alte mâncăruri calde de carne se servesc vinuri roșii seci. La carnea de pasăre sau mâncăruri cu fructe sunt recomandate vinuri albe și albe demiseci.

La pasăre domestică și de vânat se pot servi și vinuri roșii mai puțin aspre (Cabernet). La pui,  file de pasăre, cotlete, vânat mic se poate servi șampanie demisec.

Vinurile semidulci se servesc la mâncăruri de legume, conopidă, mazăre, ciuperci. La sparanghel și anghinare se servesc vinuri nu prea dulci de tip Muscat.

La brânzeturile cu care se termină masa, servite înainte de desert, se recomandă vin alb sec sau șampanie.

La înghețată se recomandă șampanie de desert.

La șampania servită în afara meselor se recomandă brânză, fripturi uscate, torturi, prăjituri, fructe, nuci, bomboane, migdale, alune prăjite și sărate.

loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *