Încearcă o dietă sănătoasă. Dieta cu sucuri naturale de legume și fructe (I)

suc de fructe si legume

loading...

O dietă sănătoasă asigură un nivel optim de energie și vitalitate, un temperament echilibrat și, bineînțeles, o stare excelentă de sănătate. În plus, exercițiile fizice, alături de o atitudine optimistă, sunt esențiale pentru o viață armonioasă și echilibrată.

Ce înseamnă o dietă sănătoasă? Consumul de fructe și legume proaspete este unul dintre elementele fundamentale – trebuie consumate cel puțin cinci porții pe zi. În plus, sucurile asigură și o bună hidratare. În continuare, prezentăm patru reguli ușor de respectat, care te vor ajuta la stabilirea unui regim de viață sănătos.

  1. Consumă o mare varietate de ingrediente proaspete pentru a obține vitaminele și mineralele de care are nevoie organismul.
  2. Dieta trebuie să conțină la bază: fructe, legume, cereale, fructe oleaginoase și ouă. Dacă mănânci carne, alege carnea slabă și limitează pe cât posibil consumul de carne roșie. Peștele proaspăt, reprocesat, este întotdeauna o alegere mai sănătoasă.
  3. Redu la minimum consumul de alimente procesate, sărate, îndulcite sau grase.
  4. Bea suficientă apă pentru a-ți asigura o bună hidratare: cantitatea recomandată este de 1,5-2 litri pe zi.

Sucurile terapeutice

Pentru a obține cu adevărat beneficii de pe urma sucurilor naturale, acestea trebuie consumate regulat – zilnic, dacă se poate. Totuși, trebuie să ai în vedere că dieta cu sucuri nu trebuie să înlocuiască un regim alimentar echilibrat, sănătos.

Sucurile naturale sunt recomandate de secole de către botaniști, medici naturiști și nutriționiști pentru a preveni bolile și a ameliora simptomele acestora. Autodiagnosticarea și tratarea pe cont propriu a unei probleme medicale grave nu sunt recomandate. Trebuie să consulți medicul, mai ales dacă simptomele persistă.

Aciditatea sucurilor și prezența zaharurilor pot avea un efect de eroziune asupra danturii. Pentru a minimiza acest efect, este bine să le consumi în timpul meselor. Aciditatea poate fi redusă prin adăugarea laptelui sau a înlocuitorilor de lapte, care sunt mai alcalini – produsele bogate în calciu ajută totodată la menținerea sănătății dentare. Evită să îți perii dinții timp de o oră după consumarea unui suc, pentru a permite smalțului să se întărească din nou.

Sursa: Suzannah Olivier, Sucuri din fructe

Sursa foto: adevarul.ro

loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *