Întăreşte sistemul imunitar, calmează durerile de stomac, gastrita și este un remediu pentru multe alte afecțiuni. Beneficiile ceaiului de gălbenele

ceai galbenele

loading...

Gălbenelele, pe numele lor oficial, Calendula Officinalis, sunt o plantă de cultură anuală, cu un miros intens.

Dintre beneficiile ceaiului de gălbenele vă prezentăm, astăzi, cinci dintre ele:

1. Are puternice proprietăţi antimicrobiene şi antifungice, fiind ideal pentru a ne curăța organismul de orice infecție. Efectul său antiseptic întăreşte sistemul imunitar și poate trata răcelile, tusea, gripa şi alte probleme sezoniere.

2. Sprijină regenerarea pielii şi îmbunătăţește vederea, conținând antioxidantul betacaroten.
3. Ne protejează de bronşită şi calmează durerile din gât, având în compoziție uleiuri volatile preţioase, care ajută la scăderea inflamaţiei. Poate fi utilizat pentru gargară, fiind util celor care suferă de gingivită, afte sau alte tipuri de inflamaţii în cavitatea bucală.
4. Te ajută să îţi menţii tenul curat, ajutând la reducerea inflamaţiei şi a roşeţei asociată cu acneea. Poate calma iritaţiile, poate sprijini vindecarea rănilor mici sau te poate ajuta să estompezi urmele de la acnee.
5. Calmează durerile de stomac, greața, gastrita și colicile. O infuzie de gălbenele, cu o lingură de miere de salcâm vă va ameliora durerile de stomac.

Sursa foto: ziuaconstanta.ro

loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *