Ești în dubiu în privința rujului care te avantajează? Iată cum alegi rujul perfect

ruj

loading...

Când îți cumperi un ruj nou, te întrebi doar ce culoare ți s-ar potrivi. Dar textura rujului este la fel de importantă. În plus, culoarea dă volum, textura strălucire… Așadar, știi să-ți alegi rujul?

CÂTE TEXTURI, ATÂTEA EFECTE

Rujul mat, datorită formulei sale pe bază de uleiuri hidratante, nu dă doar culoare buzelor, ci le și hidratează. Fie că optezi pentru un ruj mat cremos, ușor de aplicat, sau pentru unul rezistent la transfer, acesta va rămâne pe buze mai mult timp.

Rujul lucios este alegerea ideală pentru un machiaj de seară. Nu îl confunda însă cu luciul de buze. Rujul lucios are aproximativ aceeași textură cu cel mat, deosebirea dintre ele fiind că cel lucios oferă un aspect lăcuit al buzelor și nu este la fel de rezistent. Este foarte ușor de aplicat, de preferință cu ajutorul pensulei, și este puternic hidratant.

Luciul de buze oferă volum și un aspect strălucitor și poate fi aplicat peste ruj pentru un plus de volum și de strălucire. Luciul de buze în nuanțe naturale este ideal pentru un machiaj de zi, în timp ce culorile închise sau foarte strălucitoare se folosesc în machiajul de seară.

Rujul transparent și balsamul oferă un aspect natural buzelor, iar menirea lor principală este să hidrateze buzele. Balsamul este soluția potrivită pentru machiajul de zi sau chiar pentru cel de seară, atunci când îți conturezi puternic ochii.

Rujul sidefat oferă buzelor un aspect irizat datorită particulelor strălucitoare din compoziție. Acest tip de ruj se găsește în general în nuanțe pastelate și poate fi folosit atât la un machiaj de zi, cât și la unul de seară.

CU CE ASORTEZI CULOAREA?

Dacă ești blondă, poți alege rujuri în nuanțe calde, precum roz, piersică, somon sau tonuri trandafirii. De asemenea, un ruj roșu este o opțiune potrivită, în special dacă ai ochii deschiși la culoare.

Ești roșcată? Atunci ți se potrivesc tonurile calde și cele pământii: oranj, cărămiziu, maroniu deschis. Evită machiajul excesiv al ochilor combinat cu un ruj roșu. Nu înseamnă că dacă ești roșcată nu poți să folosești ruj roșu. Soluția este să mizezi pe un blush foarte discret, ruj roșu și puțin rimel.

Brunetele sunt asociate deseori cu buzele roșii. Într-adevăr, toate nuanțele de roșu ale rujurilor merg de minune cu părul brunet, indiferent de culoarea tenului. Dacă ai părul închis, poți opta și pentru tonuri maronii (nu foarte închise) sau gloss-uri transparente și rozalii.

Pentru șatene, rujurile mate sau lucioase, în nuanțe puternice de roz, vișiniu, oranj sunt ideale. Poți opta și pentru culori neutre, în cazul unui machiaj de zi.

5 TRUCURI:

  1. Dacă ai buzele voluminoase, alege un ruj cât mai natural și aplică-l în strat subțire, iar conturul trasează-l în interiorul celui natural.
  2. Dacă vrei să dai impresia unor buze mai cărnoase, conturul trebuie să-l depășească ușor pe cel natural.
  3. Alege rujuri în culori vii, iar pentru a da volum buzelor aplică un strat de ruj, pudrează-le, apoi rujează-le din nou. La final, aplică puțin gloss doar pe mijlocul buzelor.
  4. Dacă ai colțurile gurii lăsate, desenează conturul buzei superioare în așa fel încât spre capete linia să fie ascendentă și să nu ajungă până la colțul gurii. Rujul ideal este cel în culori puternice și calde.
  5. Când una dintre buze este mai groasă decât cealaltă, retușează buza mai groasă trasând conturul în interiorul acesteia. Pe buza groasă aplică doar un strat subțire de jur, iar pe cea subțire mai multe straturi.

Sursa: Revista Click pentru femei

Sursa foto: acasa.ro

loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *