Pe lângă faptul că are un gust fantastic, dulceag, ușor crocant, ardeiul gras are beneficii incredibile asupra sănătății.
Deși de multe ori este considerată o legumă banală, ușor trecută cu vederea atunci când sunt menționate principalele surse naturale de vitamine și minerale, ardeiul gras are proprietăți curative nebănuite, protejându-vă organismul de o multitudine de probleme de sănătate.
Ardeiul gras asigură o mare parte din necesarul de vitamine, conține substanțe cu rol important în procesul de slăbire, în ameliorarea durerilor și în lupta împotriva cancerului.
De asemenea, ardeiul gras este una dintre cele mai importante surse naturale de vitamina A și C, iar ardeiul gras roșu în special, conține multe fibre, folați, vitamina K și minerale care protejează organismul de numeroase afecțiuni digestive.
Numărul scăzut de calorii din ardeiul gras face din aceasta legumă aliatul perfect împotriva kilogramelor în plus.
Iată o scurtă listă cu vitaminele și nutrienții din compoziția ardeiului gras și efectele lor benefice:
Vitamina A – protejează vederea, ține la distanță infecțiile și îmbunătățește calitatea spermei;
Vitamina C – poate reduce șansele de apariție a tumorilor, scade riscul de cataractă și reface nivelul de colagen din piele, asigurând elasticitate și fermitate pielii;
Vitamina B6 și magneziu – vitale pentru menținerea funcțiilor care includ activitatea cerebrală și sistemul imunitar, ajută la ameliorarea simptomelor sindromului premenstrual, au efect diuretic, previn balonarea și mențin tensiunea arterială în limitele normale;
Luteina și zeaxantina – substanțe care încetinesc procesul de degenerescentă maculară și care împiedică apariția tulburărilor de vedere;
Betacaroten – antioxidant care protejează eficient împotriva cancerului mamar;
Licopen – scade semnificativ riscurile de cancer ovarian, de prostată sau de cancer pancreatic.
loading...