Încearcă o rețetă simplă și gustoasă: gemul de prune
Având în vedere faptul că ne aflăm în sezonul prunelor, vă propunem o rețetă pe care o puteți servi atât ca umplutură pentru diverse deserturi, cât și unsă pe pâine.
Ingrediente:
• 1,5 kilograme de prune
• 0,5 căni apă
• 1-2 linguri de suc de lămâie
• 8 căni de zahăr
Mod de preparare:
Se spală prunele și se scot sâmburii. Se taie în jumătăți. Se așază într-o cratiță care să nu fie din aluminiu. Se pune la foc potrivit și se amestecă des până ajunge la punctul de fierbe. Se acoperă cratița, se dă focul mai mic și se lasă să fiarbă. Se mai amestecă din când în când, iar după 10-15 minute se verifică dacă fructele s-au înmuiat.
Se adaugă zahărul, se dă focul puțin mai tare și se lasă să fiarbă împreună. Când gemul obține consistența dorită, se ia de pe foc, se pune la răcit, apoi se mută în borcane.
Se acoperă borcanele cu capace sau celofan și se pun la răcoare.