Dieta flexitariană: efort mic și rezultate sigure
Denumirea dietei flexitariene provine din alăturarea termenilor „flexibilˮ și „vegetarianˮ.
Urmarea acestei diete presupune consumul zilnic de alimente aparținând următoarelor cinci clase:
– înlocuitorii cărnii: soia, fasole, linte, mazăre, nuci, semințe și ouă
– fructele și legumele
– cerealele integrale
– lactatele
– îndulcitorii naturali și condimentele: siropul de agave, ierburile și mirodeniile.
Dieta flexitariană presupune consumul a 300 de calorii la micul dejun, 400 de calorii la prânz și 500 la cină. Fiecare dintre cele două gustări dintre mese trebuie să conțină 150 de calorii.
Cantitățile zilnice recomandate:
– grăsimi: 20-35%
– proteine: 15%
– carbohidrați: aproximativ 50%
– fibre din cereale integrale, fructe și legume: 30 gr
– potasiu din banane, papaya, spanac și linte: 1200-4700 mg
– vitamina B12 din ouă, iaurt și pește: circa 3 mcg
– vitamina D din somon: 15-20 mcg
– sare: 1500-2300 mg.
Dieta flexitariană te ajută să pierzi câteva kilograme în mai puțin de două luni și combate hipertensiunea, hipercolesterolemia și tahicardia.