Cum slăbim cu ardei capia? Află ce proprietăți are această legumă

salata-ardei-copti

loading...

Știați că ardeii capia conțin o substanță care ajută la arderea grăsimilor? Este denumită capsaicină și este eficientă în stimularea metabolismului și la pierderea în greutate. Capsaicina apare și în ardeiul iute însă, concentrația din ardei capia este mult superioară, fapt ce explică și gustul plăcut al acestuia. Ardeiul gras conține de asemenea capsaicină dar în cantitate mai mică decât ardeiul capia.

Pigmentul roșu al ardeiului capia este dat de licopen. Acesta are acțiune antioxidantă și apare și în roșii. Salata de ardei capia și roșii este o soluție simplă și eficientă de a oferi organismului un aport de antioxidanți care ajută în prevenirea cancerului și a bolilor cardiovasculare. De asemenea, această legumă are betacaroten care este transformat de organism în vitamina A și are de asemenea proprietăți antioxidante, de combatere a atacului nociv al radicalilor liberi. Betacarotenul este necesar menținerii sănătății, ajută în prevenirea cancerului de piele, de plămâni, cervical și gastrointestinal. Ardeiul capia este o sursă de vitamina C care accelerează procesul de însănătoșire a organismului, este importantă pentru creșterea rezistenței la infecții și pentru eliminarea toxinelor din corp. Vitamina C are efect antioxidant cu rol în desfășurarea proceselor metabolice, contribuie de exemplu la realizarea metabolismului acidului folic și a tirozinei. Acțiunea tirozinei în organism este antioxidantă și deci foarte importantă pentru sănătate. Tirozina ajută în combaterea stresului, oboselii cronice, depresiei, apetitului sexual redus, anxietății, stimularea metabolismului și a sistemului nervos. De asemenea, această vitamină crește imunitatea, previne cancerul și ateroscleroza, reduce nivelul lipoproteinelor și de colesterol rău din sânge, scade tensiunea arterială, combate infecțiile (de ex. cu Helicobacter pylori). Vitamina C apare în cantitate semnificativă și în fructele de pădure și în legumele cu frunze verzi. Potasiul din ardeiul capia este benefic pentru menținerea presiunii normale a sângelui, reglarea ritmului cardiac, pentru sănătatea inimii și a sistemului nervos. Persoanele care țin dietă pot mânca această legumă deoarece are un conținut caloric redus (100 g ardei are cel mult 35 de calorii). În plus ardeiul capia are multă apă și fibre, ceea ce este important pentru sănătatea colonului și a tractului intestinal în general.

În Bulgaria se prepară o gustare delicioasă care se realizează destul de repede, în 10-15 minute și anume ardei capia copți cu gust picant. Se folosesc 4-6 ardei capia, 3 căței de usturoi, o legătură mică de pătrunjel proaspăt, 3 linguri de ulei de măsline, o lingură de oțet alb și condimente (sare și piper după gust).

Mod de realizare: se spală ardeii capia cu apă, se elimină cotorul, tulpina și semințele; se pun într-o tigaie la copt în puțin ulei de măsline și se întorc pentru a se rumeni suficient de tare pentru ca pielița să se desprindă ușor; separat se pregătește un amestec din usturoi și pătrunjel la blender care se asezonează cu puțin ulei de măsline, oțet, sare și piper după gust; ardeii capia se curăță de pieliță, se pun într-un bol potrivit, deasupra se adaugă sosul din usturoi și pătrunjel. Acest preparat este gustos și se servește rece, de aceea trebuie ținut întâi puțin la frigider.

Articol relatat de bodygeek.ro

loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *