Te hidratezi și îți menții sănătatea. Beneficiile apei plate cu lămâie

apa-plata-cu-lamaie1

loading...

Apa plată cu lămâie a ajuns subiect de glume după ce foarte multe tinere care din teama de a nu se îngrășa comandă doar așa ceva când sunt într-un local. Dacă te afli într-un grup de prieteni și ești acela/aceea care bea apă plată cu lămâie la temperatura camerei, în mod sigur vei fi considerat obsedat de kilograme sau cu nasul pe sus.

Dincolo de subiectul glumelor, apa plată cu lămâie hidratează organismul și are o serie de beneficii pentru organism, beneficii care nu trebuie trecute cu vederea. Indiferent dacă sunteți la cură de slăbire sau nu, apa cu lămâie ar trebui să facă parte zilnic din dieta voastră.

1. Dacă sunteți la cură de slăbire, nu greșiți deloc dacă beți apă cu lămâie. Acest fruct conține fibre de pectină, care ajută la oprirea senzației de foame, a dorinței de a mânca în continuu.

2. Apa cu lămâie are proprietăți antiinflamatorii. Ajută în lupta cu o infecție a căilor respiratorii, ajută la reducerea inflamațiilor din gât și ale căilor respiratorii.

3. Detoxifică ficatul – sucul de lămâie stimulează ficatul să elimine toxinele. Mai ales după o perioadă în care ați mâncat mult, produse grele (cum ar fi carnea și produsele din carne din perioada sărbătorilor de iarnă), o cură cu apă cu lămâie este excelentă pentru ficat.

4. Apa cu lămâie ajută la menținerea nivelului pH-ului corect din organism. Poate de cele mai multe ori nu-i dăm importanță, dar menținerea pH-ului în limitele normale, 7.35 – 7.45, este esențial pentru întreaga stare de sănătate a organismului și creșterea longevității.

5. Dacă beți apă călduță cu lămâie trebuie să știți că ajutați foarte mult digestia datorită acidului citric pe care îl conține lămâia. Acesta interacționează cu alte enzime și aciduri din stomac și stimulează producția de acid gastric și în consecință și digestia.

6. Dacă beți apă cu lămâie dimineața, înainte de micul dejun, ajutați la eliminarea toxinelor din organism.

7. Fibrele de pectină din lămâie ajută și la buna funcționare a colonului datorită proprietăților antibacteriene.

8. Lămâia este o sursă excelentă de vitamina C și ajută astfel la menținerea nivelului optim de vitamina C din organism, o lămâie asigurând aproximativ 29% din necesarul zilnic.

9.Este interesant că ficatul produce cele mai multe enzime atunci când primește apă cu lămâie. Niciun alt aliment nu are un asemenea efect asupra ficatului. Enzimele sunt antioxidanți care ajută la menținerea celulelor tinere și sănătoase pentru o perioadă cât mai îndelungată.

Sursa: bunadimineata.ro

loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *