O delicioasă rețetă de post – supă de usturoi
Ingrediente:
- 6 căpătâni de usturoi
- 2 cepe albe
- 1 morcov
- 1 păstârnac
- 1 țelina
- 6 cartofi potriviți
- 6 ramurele de cimbru proaspat
- 4 linguri de ulei de măsline
- sare și piper.
Se curată legumele, se spală și se taie mărunt. Jumătate din cantitatea de usturoi se pune împreună cu legumele la fiert în apa cu puțină sare. Se fierb la foc mediu vreme de 20 de minute. Apoi se adaugă usturoiul rămas și câteva rămurele de cimbru si se mai lasă oala la fiert 5 minute. Se pasează ingredientele si se adaugă o lingură de ulei, sare și piper după gust. Se mai amestecă în blendar 1 minut. Supa de usturoi se servește cu crutoane. Pentru obținerea crutoanelor – se ung feliile de pâine cu ulei de măsline, usturoi pisat și cimbru si se dau la cuptor (180 grade C) pentru 5 minute.
Sursa: crestinortodox.ro