Alimente care stimulează metabolismul și te ajută să slăbești

slabesti-mai-usor

loading...

Metabolismul este, în mare parte, moștenire genetică, însă există metode prin care îl putem impulsiona , astfel încât să putem arde mai repede depozitele de grăsime.

Iată opt alimente care vor contribui la acest lucru:

  1. Albușurile de ou – sunt bogate în aminoacizi , proteine și vitamina D
  1. Alimente bogate în fier – este bine de știut că fierul este important pentru scăderea în greutate, deoarece organismul are nevoie de el  pentru a produce celulele roșii ale sângelui, necesare pentru oxigenare și arderea grăsimilor și caloriilor.  Așadar, încercați să consumați: carne, pește, portocale, orez brun, spanac, năut și alte alimente bogate în fier.
  1. Apa rece – dacă ești chiar și ușor deshidratat, metabolismul tău poate încetini. Sfatul specialiștilor: bea multă apă, în special rece, deoarece aceasta forțează corpul tâu să utilizeze mai multe calorii pentru a se încălzi.
  1. Ardeiul iute (chili) – acest tip de ardei conține capsaicină, un compus chimic care poate impulsiona serios metabolismul. O singură lingură de ardei iute tocat, adăugată  la masa de prânz sau cină, va ajuta mult la scăderea în greutate.
  1. Cofeina – un studiu publicat în Statele Unite a arătat că persoanele care consumă regulat cafea normală au o rată metabolică cu 16% mai mare decât a celor care consumă doar băutura decofeinizată.
  1. Ceaiul verde – este o sursă bogată în antioxidanți și un ajutor de nădejde în lupta împotriva kilogramelor în plus.
  1. Laptele – consumul acestui aliment bogat în calciu poate ajuta organismul să metabolizeze grăsimea mai eficient.
  1. Cerealele integrale – ajută organismul să ardă mai multe grăsimi. Alegerile cele mai bune sunt orezul brunA și ovăzul, bogate în fibre.

Sursa: doctorquinn.ro

loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *