Slăbești fără să te înfometezi, consumând alimente care taie pofta de mâncare

supa-crema-legume

loading...

Creierul primește semnalul de sațietate abia după 20 de minute după ce ai consumat necesarul de calorii de care corpul avea nevoie. Așa că mănâncă lent, savurează mâncarea pentru a avea timpul necesar să primești semnalul și să nu consumi mai mult decât ai nevoie. Află și care sunt alimente care taie rapid pofta de mâncare.

Soluția ar fi să începi masa cu o salată pe care să o savurezi încet. Bineînțeles, aceasta nu ar trebui să conțină maioneză, ci doar o lingură de ulei presat la rece. Astfel, vei reuși să te saturi mai repede și nu vei consuma în exces felurile următoare de mâncare. Vezi și ce alte alimente care taie rapid pofta de mâncare să mai adaugi în meniul tău.

Fulgii de ovăz

Un alt aliment pe care îl poți consuma la micul dejun și te poate face să nu mai simți atât de mult foamea tot timpul zilei sunt fulgii de ovăz. Sunt bogați în carbohidrați care se digeră greu. Astfel, senzația de sațietate ține câteva ore. În plus, suprimă hormonul responsabiul cu senzația de foame. Ca avantaj, au și un indice glicemic mic. Consumă-i cu lapte semidegresat sau cu iaurt. Poți adăuga și fructe.

Ciocolata neagră taie pofta de dulce

Ai vrea să reziști avalanșei de dulciuri delicioase și cozonacilor aburinzi, dar nu poți? Dacă ești amatoare de ciocolată, nu trebuie să renunți la ea, ci doar să o alegi pe cea mai prietenoasă cu silueta ta. Una sau două pătrățele de ciocolată neagră care conține 70 % cacao reușesc să taie pofta de dulce și să încetinească procesul de digestie. Astfel, te vei simți sătulă mai mult timp. Dacă ți se pare prea amară, consum-o la cafea. Va părea mai dulce.

 Apa sau supa

Apa îți poate diminua apetitul. Într-un studiu medical, s-a observat că oamenii care au băut unul sau două pahare cu apă cu 20 de minute înainte de masă au consumat cu 75 până la 90 de calorii mai puține calorii decât în mod obișnuit. Și supa de legume are efectul de a-ți astâmpăra foamea, aducând un minim de calorii. Asta în cazul în care toate ingredientele sunt fierte, nu călite.

Sursa: libertateapentrufemei.ro

loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *