Soluții naturale pentru igiena intimă

igiena intima

loading...

Infuziile de plante sunt alternative eficiente și, în multe dintre cazuri, mai sănătoase decât produsele din comerț pentru păstrarea igienei intime.

Unele plante, prin calitățile lor antiinflamatorii și dezinfectante, te ajută să-ți păstrezi igiena intimă și să previi astfel multe neplăceri. Mai mult decât atât, preparatele din plante pentru băi pot fi folosite fără interdicții. Iată, așadar, cu ce poți înlocui săpunurile din comerț, care uneori fac mai mult rău decât bine, pentru că afectează echilibrul florei bacteriene.

Coada-șoricelului, dezinfectantul ideal

Infuzia de coada-șoricelului este recomandată pentru menținerea igienei, deoarece are un efect dezinfectant. Preparatul pentru băi se obține din trei linguri de plantă la 500 ml de apă fierbinte. În plus, infuzia ajută la cicatrizarea rănilor de pe colul uterin și este utilă în caz de hemoragii genitale. Pentru un efect mai puternic, se beau și câte trei-patru căni de coada-șoricelului pe zi. Acest ceai reglează menstruațiile neregulate și poate preveni chiar apariția cancerului de col.

Gălbenelele sunt antiinflamatoare

Datorită efectului său calmant și dezinfectant, infuzia de gălbenele poate ameliora iritațiile din zona genitală. Preparatul se obține din 10 g de flori de gălbenele la 100 ml de apă clocotită. Lasă la infuzat o jumătate de oră, apoi strecoară. Remediul este eficient și în cazul candidozei, dar ameliorează și scurgerile vaginale. Decoctul din flori de gălbenele se prepară din 5 linguri de flori la un litru de apă. Fierbe totul 30 de minute, apoi toarnă ceaiul în cada de baie. Ceaiul de gălbenele se mai poate folosi pe cale internă, în tratamentul micozelor și al candidozei.

Hameiul tratează vaginita

Vaginita este o afecțiune foarte frecventă, care atinge una din două femei. Pentru spălături vaginale poți folosi ceaiul din conuri de hamei, care se prepară din cinci linguri de conuri la 500 ml de apă și ceaiul din frunze de nuc (patru linguri de frunze de nuc fierte 20 de minute într-o cană cu apă).

Mușețelul oprește înmulțirea bacteriilor

Uleiul eteric din mușețel are o puternică acțiune antibiotică. Astfel, băile cu infuzie de mușețel previn înmulțirea bacteriilor și ameliorează afecțiunile genitale. Infuzia pentru băi se prepară din două lingurițe de flori și din 200 ml de apă fiartă.

Salvia, bună la menopauză

Băile de salvie sunt utile femeilor aflate la menopauză. Ele se confruntă adesea cu uscăciunea mucoasei vaginale (vaginită atrofică), cauzată de scăderea nivelului de estrogen. Infuzia se obține din 20 g de frunze la 200 ml de apă clocotită. La fel de benefice sunt infuziile de sunătoare și de urzică, preparate din 20 g de plantă la 200 ml de apă fierbinte.

loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *