Alegerea îți aparține: Cură de slăbire rapidă vs. cură de sănătate!

loading...

Cura de slăbire rapidă trebuie înlocuită cu o cură de sănătate și astfel obțineți silueta dorită! Cum așa? Păi, dacă o cură de slăbire rapidă vă determină o pierdere a masei musculare și un detriment al sănătății, o cură de sănătate bazată pe multe fructe, legume, cereale integrale și carne slabă din când în când va face să aveți un trup sănătos și, desigur, fără grăsime! E de la sine înțeles că oamenii care mănâncă moderat și sănătos nu pot fi grași sau obezi. Știm că o slăbire rapidă poate atrage după sine probleme de sănătate grave.

Aceia dintre noi care își doresc să impresioneze pe cineva săptămâna viitoare la vreo întâlnire cu clasa, vreo nuntă sau un alt eveniment trebuie să fie conștienți că pierderea bruscă a kilogramelor considerate a fi un plus nu este cel mai bun lucru cu putință și că o cură de slăbire foarte rapidă în niciun caz nu este sănătoasă!

O mare parte dintre curele de slăbire sunt concepute să pierdeți de la început o mare parte din greutate așa încât să vă încurajeze să continuați acest demers. Dar veți pierde în mare măsură apă și o parte din masa musculară. Apa se va depune însă la loc atunci când vei mânca produse sărate sau de tip fast food, iar în privința masei musculare… suntem convinși că deja te-ai speriat și în niciun caz nu îți doreai acest lucru!

Dacă vom pierde mai mult de 1-2 kilograme pe săptămână, vom pierde mare parte din masa musculară alături de grăsime. Acest lucru este deosebit de nociv și pentru faptul că mușchii reprezintă un țesut activ din punctul de vedere al metabolismului, ceea ce înseamnă că organismul nostru arde calorii doar pentru a-l susține. Pierzând din masa musculară vei obține un metabolism mai lent, iar din această perspectivă va trebui să mănânci tot mai puțin și mai puțin pentru a pierde din greutate! Iar lucrurile merg din ce în ce mai rău! Dacă tot continui să pierzi din greutate prea repede în următoarele zile organismul tău va crede că este amenințat și va adopta un sistem de supraviețuire.

Pentru că îți dorești să mănânci mai mult, mintea ta te va păcăli să crezi că îți este până și mai mult foame decât ar trebui să îți fie în realitate, iar în aceste condiții va fi foarte greu să te ții de dietă. Metabolismul tău încetinit va încerca să conserve energia pe care o mai deține – și anume depozitele tale de grăsime. Astfel, vei pierde din greutate, dar nu neapărat din grăsime, ci din masa musculară. După toate acestea, știm, abia așteptai să mănânci din nou o prăjitură, o friptură de porc la cuptor cu cartofi prăjiți, să bei un suc acidulat și, ups! Iar te-ai îngrășat!

Scopul tău ar trebui să fie să pierzi nu din greutate, ci din grăsime!

Încearcă să faci cât mai multe exerciții fizice. Astfel îți vei construi masa musculară atât de necesară și îți vei împiedica metabolismul să adopte un ritm încetinit. De asemeni, este necesar să mănânci sănătos, nutritiv, ordonat pentru a susține toate funcțiile organismului care te vor ajuta să pierzi din grăsime! Unul dintre factorii importanți în cura de slăbire este un contor al caloriilor zilnice dar, atenție, consumarea a prea puține calorii este o greșeală!

Este recomandat ca deficitul caloric zilnic necesar pentru a slăbi să fie de 15-20% pentru a vita pierderea masei musculare și pentru a nu întâmpina diverse probleme de sănătate. Spre exemplu, dacă acumm consumi 2500 de calorii pe zi sau dacă îți calculezi că acesta este necesarul pentru a-ți menține greutate curentă, îți poți calcula deficitul caloric de 15% asimilând cu 375 calorii mai puțin în fiecare zi sau prin arderea a 375 calorii mai mult sau prin combinația celor două! 2500 x 0.15 = 375

Este important să știm că aceste calcule sunt estimative. Rolul lor este de conștientizare a metodelor de slăbire. În timp vei ajunge să conștientizezi reacțiile organismului tău și să iei măsuri în conformitate cu acestea.

Sursa: prodieta

loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *