Cum dăm jos grăsimea de pe burtă: cu dietă sau sport?

loading...

Grăsimea de pe burtă este mult mai periculoasă pentru organism decât grăsimea situată în orice altă parte a corpului. Cum dăm jos grăsimea de pe burtă: cu dietă sau sport?

Răspunsul la întrebarea referitoare la cum scăpăm de colăceii de la burtă implică o combinație a celor două. Sportul singur nu se adresează grăsimii, ci mușchilor. Așa că dacă ne apucăm de abdomene de mâine nu facem un lucru rău, ba dimpotrivă, dar s-ar putea să rămânem dezamăgiți că grăsimea de pe burtă tot nu dispare. Iar dacă ținem o dietă restrictivă vom slăbi, dar ne vom plânge că în anumite locuri tot a rămas grăsime, și anume pe burtă și pe șolduri. Acest lucru se întâmplă pentru că grăsimea în zonele menționate ține și de un determinism hormonal și genetic. Dacă avem răbdare și perseverăm în a urma un regim hipocaloric asociat cu activitate fizică vom remarca că în timp dispare și acea grăsime nedorită de pe burtă pe care nu trebuie neapărat să o înlăturăm chirurgical. Secretul magic este legat de timp, dietă, sport, răbdare și perseverență.

Dr. Mark Lipnois, autorul cărții The Hunter/Farmer Diet Solution, a petrecut 25 de ani cercetând dieta și alimentația în funcție de particularitățile fiecărui organism. El are un plan revoluționar, prin care cei care au o burtă mare sau un fund mare pot să slăbească de două ori mai repede și să își remodeleze corpul.

Teoria dr. Mark Lipnois este susținută de cercetările recente de la Universitatea Standford care arată că persoanele care depun grăsimea în special în jurul burții și a șoldurilor difera genetic de ceilalți și corpurile lor răspund diferit la insulină și la anumiți hormoni și metabolizează diferit carbohidrații și grăsimile.

Dacă la naștere ați avut mai puțin de 3.2 kilograme, atunci intrați în categoria vânătorilor. Vânătorii depun grăsimea în special pe burtă și piept, în timp ce picioarele și fundul rămân subțiri. Au așa numita formă măr, pe care doctorii o categorisesc ca fiind periculoasă pentru sănătate, cu risc crescut de boli cardiovasculare, tensiune arterială, diabet, colesterol crescut și cancer.

Dacă la naștere ați avut între 3.2 și 4.5 kilograme, atunci intrați în categoria agricultorilor, care au tendința să depună mai multă grăsime pe fund, pe șolduri și au așa numita formă pară a corpului. Agricultorii sau fermierii întâmpină mai puține probleme grave de sănătate.

Care sunt cauzele pentru care depunem grăsimea pe burtă în mod diferit?

Hormonii stresului sunt una dintre cauzele principale pentru care depunem grăsimea deasupra taliei. Această grăsime viscerală depozitează substanțe chimice care afectează organele interne în timp. Dacă aveți un fund mare, coapse și șolduri pline și vreți să dați vina pe cineva, apoi hormonul estrogen poate fi învinuit!

Ce putem face ca să scăpăm de colăceii de pe burtă?

Strămoșii noștri vânători prindeau pește, vânau animale, culegeau fructe de pădure și aveau foarte multă activitate fizică. Așa că cei care se încadrează în tiparul vânătorului ar trebui să renunțe la pâine, paste, cereale. Trebuie să mănânce multe proteine, spre exemplu la cină pt mânca piept de curcan cu legume verzi. Vânătorul are voie la desert înghețată.

Este un curent în nutriție, o modă care spune să nu sărim peste micul dejun. Dar studiile arată că persoanele grase care mănâncă micul dejun ajung să consume mai multe calorii de-a lungul unei zile. Vânătorul ancestral nu mânca micul dejun și îi trebuia ceva timp până să își producă masa de prânz. Așa că, dacă aveți colăcei pe burtă și vă încadrați în modelul vânătorului, săriți peste micul dejun și mâncați doar prânzul și cina.

Beți suc de rodie proaspăt și neîndulcit. Această băutură este plină de antioxidanți și este vitală pentru a contracara inflamația care conduce la grăsime pe burtă.

Dacă ne încadrăm în modelul fermierului trebuie să mâncăm 5 mese pe zi. Dr. Lipnois ne sfătuiește să mâncăm cereale integrale la micul dejun, pizza cu blat subțire la prânz, paste la cină. Putem lua gustări sănătoase între mese. Dacă fermierul mănâncă grăsimi, acestea merg direct pe burtă, șolduri și fund. De aceea, produsele lactate sunt interzise și excluse (fără lapte, iaurt, unt sau înghețată). Dr. Lipnois îi permite fermierului să ia gustări precum unt de arahide cu pâine integrală sau popcorn chiar și seara târziu. Va dormi mai bine, iar glicemia lui nu va scădea foarte mult în timpul nopții.

Secrete pentru a scăpa de burtă

Dr. Lipnois are și câteva secrete despre cum să ardem grăsimea de pe burtă. Unul dintre acestea constă în a lua 200 mcg de crom (polinicotinat de crom) zilnic. Cromul polinicotinat reprezintă un amestec de crom și niacină (vitamina B3). Cromul este un mineral esențial în metabolizarea glucidelor și deci controlarea nivelului glicemiei. Îl găsiți ca supliment alimentar la farmacii și magazine naturiste. Pentru rezultate eficiente, consultați un medic nutriționist.

Faceți plimbări după masa de seară dacă vă incadrați în tiparul vânătorului. Faceți sport dimineața. Persoanele grase pun o presiune mare asupra articulațiilor, tind să rețină apă și să aibă vene caricoase. Folosiți ciorapi medicinali.

Sportul în apă, înotul și strechingul ajută și ele să scăpăm de colăceii de pe burtă.

Sursa: prodieta 

loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *