Remedii bătrânești. Top 9 leacuri cu sare

sare grunjoasa

loading...

Unul dintre cele mai vechi remedii în medicina tradițională este sarea. Cea grunjoasă, naturală, are în compoziție și o multitudine de substanțe minerale. O poți folosi sub formă de cataplasme sau dizolvată în apa de baie, pentru a alina diverse boli.

În tratamentele naturiste, folosește sare grunjoasă, nerafinată. Se extrage direct din apa marină (sare de mare) sau din pământ (sare gemă). Este 100% naturală și nu suferă niciun proces chimic. Conține, în procent mare, clorură de sodiu, dar și magneziu, precum și oligoelemente benefice pentru sănătate.

1. Alungă durerile reumatice

Pentru reducerea durerilor cauzate de reumatism sau artroză, pregătește următorul amestec: dizolvă 5 kg de sare grunjoasă în apa caldă din cadă. Amestecă bine. Stai în soluția salină timp de maximum jumătate de oră. Repetă 10 zile la rând.

2. Stimulează circulația

Pentru descongestionarea circulației sangvine, încearcă băile calde la picioare. Într-un lighean cu apă caldă, pune 2-3 mâini de sare marină. Înmoaie-ți picioarele 10 minute.

3. Întărește organismul

Pentru tonifierea organismului, dizolvă în apa caldă din cadă 2-3 kg de sare de mare. Stai în apă 15-20 de minute. Poți face o astfel de baie zilnic, 10-14 zile la rând. Pentru a spori efectul băii, adaugă în apa caldă frunze de nuc proaspete.

4. Contra aftelor

Apa sărată este recomandată pentru gargară, în diverse afecțiuni ale mucoasei bucale: candidoză, inflamații ale gingiilor, afte. Dizolvă 1 linguriță de sare grunjoasă într-o cană cu apă călduță și clătește gura.

5. Remediu în răceală și gripă

Într-o tigaie, încălzește 1-2 mâini de sare grunjoasă sau de sare de mare. Pune sarea caldă (atenție, nu fierbinte!) într-un săculeț de bumbac, leagă-l bine la gură, aplică-l pe spate sau pe piept, în zona plămânilor. Poți ține comprese cu sare caldă și în zona tălpilor, pentru a stimula circulația.

6. Alină migrenele

Ține pe frunte, 10 minute, o compresă curată, înmuiată într-o soluție salină. Saramura se obține din 150 ml de apă clocotită în care s-a turnat 1 lingură de sare. Se lasă să se răcească puțin înainte de aplicare.

7. Ameliorează bolile endocrine

Adaugă iarbă de mare uscată, cumpărată de la magazinele cu profil naturist, în baia cu apă caldă și sare de mare. Astfel de băi sunt indicate în ameliorarea bolilor endocrine.

8. Împotriva durerilor de dinți

Sarea amestecată cu piper are efect antibacterian, antiinflamator și analgezic (combate durerea). Amestecă, în cantități egale, piper măcinat și sare grunjoasă, apoi adaugă câteva picături de apă pentru a forma o pastă. Aplică amestecul direct pe locul afectat și lasă să acționeze câteva minute. Reia procedeul ori de câte ori te sâcâie dintele bolnav.

9. Combate răgușeala

Gargara cu apă sărată este eficientă și în caz de răgușeală sau roșu în gât. Dizolvă 1 linguriță de sare grunjoasă sau de sare de mare în 250 ml apă călduță și folosește lichidul de mai multe ori pe zi.

Sursa: Revista Click! Sănătate

Sursa foto: click.ro

loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *