Rețetă de lasagna de slăbit

lasagna

loading...

Rețeta de lasagna de slăbit recomandată de prodietanaturala.ro are la bază exclusiv ingrediente 100% naturale. Lasagna dietetică este foarte ușor de pregătit, iar noi recomandăm foile cu numai 9 calorii/100 gr SLIM UK. După cum vom vedea, ingredientele conțin proteine și fibre care oferă rapid senzația de plin și țin de foame timp îndelungat.

De ce ne place să pregătim lasagna? Pentru că are foarte multe ingrediente sănătoase și poate fi consumată atât la prânz cât și la cină. O putem pune într-o caserolă pentru a constitui și prânzul nostru de dietă la serviciu. Dar cum facem să menținem lasagna cu cât mai puține calorii? Alegând cu grijă ingredientele.

Ingrediente pentru umplutura cu carne din lasagna de dietă:

  • 400 gr carne tocată din pulpă de vițel (puteți alege și piept de pui de țară, pulpă fără piele sau piept de curcan, ori un mix între acestea)
  • 2 cepe potrivite
  • câțiva căței de usturoi
  • 350 gr sos de roșii neîndulcit (puteți alege dintre variantele de sos de-a gata pregătit)
  • 1 cană de apă
  • 1 lingură de ulei de cocos bio
  • sare de Himalaya, busuioc, piper și alte condimente care vă plac (turmeric, rozmarin, etc)
  • pătrunjel verde

Ingrediente pentru umplutura de brânză dietetică din lasagna de slăbit:

  • 1 cutie de brânză cât mai degresată (250 gr)
  • 1 ou

Ingrediente pentru sosul  Bechamel adaptat pentru cura de slăbire:

  • 200 ml lapte degresat
  • 1 lingură de amidon
  • puțină sare

Modul de pregătire a Lasagnei Dietetice:

  1. Punem într-o tigaie de ceramică sau cu strat neaderent  o lingură de ulei de cocos și ceapa tocată mărunt. Nu lăsăm prea mult la călit (doar cât să capete un luciu ușor) și apoi adăugăm carnea tocată. Amestecăm bine până când carnea își schimbă culoarea. Apoi adăugăm usturoiul, sosul de roșii, apa, condimentele preferate. Lăsăm pe foc circa o oră, chiar două (în funcție de tipul de carne ales) și ne ocupăm de celelalte ingrediente.
  2. Pentru sosul Bechamel dietetic amestecăm laptele degresat cu amidon și puțină sare și punem la fiert până când s-a îngroșat.
  3. Pentru stratul de brânză amestecăm într-un vas brânza dietetică cu oul întreg.
  4. Combinăm toate componentele pentru a pune apoi la cuptor. Într-un vas de yenna ori cu strat neaderent punem:
    1. mai întâi un strat de carne cu sos de roșii (o treime din sos)
    2. așezăm foile de lasagna din konjac SLIM
    3. apoi brânza cu ou (tot amestecul)
    4. un strat de carne cu sos roșu (a doua treime din sos)
    5. așezăm foile de lasagna din konjac SLIM (al doilea strat)
    6. un strat de carne cu sos roșu (ultima treime din sos)
    7. turnăm sosul Bechamel de dietă.

Introducem vasul la cuptorul încins în prealabil la 180 grade și lăsăm circa 30 minute. Recomandarea noastră este ca după ce scoateți de la cuptor lasagna să presărați fulgi de drojdie nutritivă (brânza vegetarienilor) care vor da un gust delicios și vor aduce un plus de vitamine, enzime sănătoase și minerale.

Înainte de a tăia prima porție, lăsați-o să se răcească puțin.

O porție de 200 gr lasagna gătită în mod clasic, cu foi din făină de grâu, sos Bechamel din unt, sos de roșii cu ulei și carne standard are circa 700 calorii! Câte calorii are o porție de 200 gr lasagna de dietă? Aceasta are cu aproximație circa 220 calorii, adică ideal pentru o cură de slăbire în care trebuie să ne încadrăm într-un calcul hipocaloric.

Este sănătoasă această lasagna? Este recomandată pentru un mod de slăbire sănătos?

Lasagna din foi de konjac UK pregătită după rețeta de mai sus este recomandată pentru o slăbire sănătoasă datorită unei serii de argumente:

  • este bogată în fibre cu efect de sațietate și de detoxifiere
  • are proteine din carne de vită/pui sau curcan, ou, lapte și brânză
  • are vitamine, minerale, oligoelemente din sosul de roșii cu ceapă și puțin ulei de cocos
  • are enzime sănătoase din fulgii de drojdie nutritivă.

Sursa: prodieta.ro

Sursa foto: retetekulinare.ro

loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *