Suplimentele alimentare, otrava pe care o introducem în organism, în mod conștient
Faptul ca ne facem repede o vitamina efervescenta sau luam un supliment alimentar atunci cand simtim ca ramanem fara putere inseamna ca nu reusim sa luam nutrientii necesari din alimentatia pe care o avem.
Suplimentele alimentare nu pot suplini deficitul de vitamine din organism, vitamine pe care ar trebui sa le luam din alimentele consumate. De asemenea, o mare parte dintre ele ne fac, de fapt, mai mult rau decat bine, potrivit gandul.info, care citeaza Business Insider.
De-a lungul timpului, aceste medicamente au fost asociate cresterii riscului de dezvoltare a mai multor tipuri de cancer si chiar cu aparitia pietrelor la rinichi, afectiuni care pot sfarsi tragic pentru pacientii afectati.
Ca sa evitam acest tip de medicamente, ar trebui sa ne uitam putin la meniul nostru zilnic si sa incercam sa mancam mai putina carne, mai putine dulciuri si sa ne obisnuim cu o dieta bogata in fructe si legume.
1. Fa din legume un punct cheie al meselor tale.
2. Consuma cat mai multe nuci. Sunt bogate in proteine si pot ajuta la stabilizarea nivelului de zahar din sange. De asemenea, nucile constituie o sursa importanta de fibre.
3. Incearca sa reduci aportul de zahar si de carbohidrati. Dietele bogate in zahar si carbohidrati, dar sarace in cereale integrale, sunt asociate cu probleme grave de sanatate, deci trebuie sa existe o balanta intre aceste doua extreme.
4. Include in meniul tau peste, cel mai recomandat fiind somonul. Acesta este bogat in omega-3, grasime care protejeaza membranele celulare.
5. Mananca avocado. Chiar daca sunt bogate in grasimi si calorii, fructele de avocado au un continut scazut de zahar si sunt bogate in fibre, de aceea sunt recomandate in orice fel de dieta.
Toate alimentele enumerate mai sus sunt bogate in vitamine si minerale si, odata consumate, nu mai este nevoie de introducerea in meniul zilnic a suplimentelor alimentare.
Legumele sunt bogate in vitaminele A, C si E. Pestele si nucile sunt bogate in omega-3, iar fructele de avocado sunt o sursa importanta de potasiu si vitamine, precum C si E.
Articol relatat de: bzi.ro