Ce te omoară încet!

sedentarism (1)

loading...

Se știe că viața sedentară are numeroase repercusiuni nocive asupra sănătății, unele putând fi chiar letale mai ales pentru persoanele care mai au și alte patologii cronice.

Sedentarismul omoară anual aproape 4% din populaţia lumii, adică 433.000 de persoane, susțin cercetătorii brazilieni, care atrag atenția că statul pe scaun are efecte nocive şi asupra sistemului cardiovascular.

Potrivit unui studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Sao Paulo, realizat pe parcursul unui deceniu, aproximativ 60% dintre populaţia activă a Terrei îşi desfăşoară activitatea stând peste patru ore zilnic pe scaun. În medie acest indicator se apropie de cinci ore.

Experții avertizează că în această poziție sunt încetinite absolut toate procesele din organism, iar organele interne funcţionează mult mai prost.  În prezent, principala cauză a artrozei este sedentarismul şi menţinerea pentru timp îndelungat în unele poziţii fixe nocive, cum ar fi statul pe scaun.

Oamenii de știință le recomandă angajaţilor care îşi desfăşoară activitatea la birou să muncească mai mult stând în picioare. În unele companii mari a fost deja implementată această metodă, relatează Planet Today.

Sursa: jurnalspiritual.eu

loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *