Mâini și picioare reci? Nu ignora aceste simptome!

Soft photo of woman on the bed with cup of milk in hands, top view point

loading...

Ai  mâinile și picioarele reci și te-ai obișnuit cu asta, dar trăiești cu teama de a nu avea probleme de sănătate mai grave, poți cerceta și afla acum cauza acestui disconfort.

De obicei, doamnele au degetele de la mâini reci, fără să existe vreo problemă medicală.

Există însă și situații în care degetele reci atrag atenția asupra unei nereguli din corpul tău!

Trebuie să știi faptul că anxietatea cauzează răceala mâinilor și a picioarelor. În plus, ea mărește adrenalina, care astfel face venele să se contracte, circulația devenind mai proastă, ceea ce va conduce la răcirea mâinilor și picioarelor.

Anemia

În cazul în care te simți slăbit, mereu obosit și ai destul de des dureri de cap, toate acestea fiind însoțite de degetele de la mâini și picioare reci, atunci ar trebui să faci o analiză de sânge, pentru că exista posibilitatea să ai un deficit de fier. Fierul reprezintă partea principală din hemoglobină, componentă care transformă oxigenul din sânge și îi dă nuanța roșie. Astfel, membrele reci pot fi semn ca există o problemă.

Diabetul

Dacă pe lângă răceala obișnuită pe care o resimți la nivelul mâinilor mai apar și niște furnicături în tălpi, atunci s-ar putea să fie vorba de un simptom timpuriu de diabet.

Drept urmare, este posibil să apară modificări la nivelul sângelui și sistemului senzorial. În ciuda tuturor acestor efecte, iți va fi frecvent sete, foame, și vei mânca exagerat de mult fără a te îngrășa. Presupunând că aceasta ar fi cauza, verifică-ți nivelul glucozei din corp.

Tiroida

Capacitatea moderată a glandei tiroide implică un sistem digestiv limitat, pe lângă obișnuita răceală a membrelor. Oboseala, lipsa somnului, extenuarea, lipsa dezvoltării sau problemele de adaptare la temperaturi mari reprezintă semne ale acestei boli.

Stresul

Stresul face mâinile și picioarele reci. El ridică nivelul de adrenalină, venele se contractă, circulația nu mai este normala, iar mâinile și picioarele se răcesc.

Sursa: poatenustiai.ro

loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *