Tușești și nici un sirop de tuse nu-și face efectul? Încearcă acest suc miraculos!

suc_ananas_cu_ginger (1)

loading...

Sucul de ananas, mai bun decât siropul de tuse

Există multe produse pe piață care vă pot ajuta, dar înainte de a ajunge la o sticlă de sirop de tuse, citiți mai departe pentru a afla mai multe despre sucul de ananas și de ce studiile recente au găsit a fi chiar mai eficient ca produsele de masă pentru îmblânzirea tusei.

De ce este atât de eficient sucul de ananas pentru tuse?

In 2010, cercetătorii din India – care au o istorie în vindecarea naturală, datorita tradițiilor Ayurveda – au comparat efectele siropurilor cu un amestec natural din suc de ananas, sare, piper și miere. S-a constatat că amestecul natural a fost mult mai eficace în calmarea tusei și a iritanților gâtului decât preparatul comercial.

Acest lucru a stârnit alte studii pe această temă și oamenii de știință au ajuns la concluzia că motivul pentru care sucul de ananas este atât de eficient pentru îmblânzirea tusei, este prezența bromelainei, o enzimă care are antioxidanți puternici și proprietăți antiinflamatorii care îi permit să reducă iritarea gâtului și, astfel, calmează tusea.

De asemenea, de ajutor este și faptul că ananasul conține cantități mari de vitamina C (un alt antioxidant puternic), precum și o multitudine de minerale și vitamina A, cum ar fi magneziu, mangan și potasiu. Toate acestea ajută la stimularea sistemului imunitar și face mai ușoară pentru organism lupta împotriva infecțiilor care determină tusea, în primul rând.

Rețeta pe bază de ananas

Ingrediente:

1 ceașcă suc de ananas
1/4 ceașcă suc de lămâi
1 linguriță praf de ghimbir
1 lingură miere
un strop de sare
un vârf de piper cayenne

Mod de preparare

Combină toate ingredientele împreună și amestecă-le bine într-un blender. Remediul poate fi folosit până la de trei ori pe zi pentru a ajuta la contracararea tusei.

Sursa: supereva.ro

loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *