Nu reziști tentației de a mânca ciocolată în cantități industriale? Iată câteva trucuri pentru a scăpa de această dependență!

ciocolata2

loading...

1. Împrietenește-te cu magneziul

Știai că pofta de ciocolată poate indica lipsa acestui prețios mineral? Ciocolata este bogată in magneziu ceea ce explică faptul că devenim atât de pofticioase înaintea ciclului menstrual, atunci când nivelul de magneziu din corp scade. Compensează cu suplimente alimentare bogate în acest ingredient.

2. Împrietenește-te cu gustările

Mănâncă mai multe gustări sănătoase pe parcursul zilei pentru a regla nivelul zahărului din sânge. Alege nuci, semințe, avocado sau legume.

3. Negru este noul dulce

Uneori, cea mai eficienta armă împotriva ciocolatei este tot ciocolata. Una sau două bucățele de ciocolată neagră – cel puțin 70% cacao, vor îmblânzi monstrul din abdomen. Beneficiezi, în plus, de un aport crescut de antioxidanți și nivel mai mare de serotonină.

4. Nu te stresa

Ușor de spus, greu de făcut.  Stresul face ca organismul să genereze mai mult cortizol, ceea ce duce la nevoia de a consuma alimente cu un conținut energetic ridicat precum ciocolata. Soluția este să îți reglezi nivelul de stres prin respirație conștientă și meditație.

5. Fă o plimbare

O scurtă plimbare în jurul prânzului te poate ajuta să combați atacul de pofta de ciocolată de la ora patru după amiaza.

6. Ciocolata care nu se vede, se uită

Ascunde ciocolata. E de efect. Vei uita de tentație, plus că în zilele în care ești foarte ocupată nu vei avea timp să te duci să o iei din dulap sau să mergi să iți cumperi una de la automat.

7. Nu sări peste micul dejun

Un mic dejun copios stabilizează nivelul zaharului din sânge, ceea ce diminuează considerabil pofta de ciocolată. Efect garantat atunci când îți începi ziua cu ochiuri și pâine prajită neagră.

Sursa: kudika.ro

loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *