O dietă sănătoasă, cu rezultate surprinzătoare. Încearcă dieta cu mere

dieta-inainte-de-sarbatori

loading...

O cură cu mere va da rezultate surprinzătoare dacă vrei să scapi de kilogramele în plus. Mai mult, te va ajuta să te lași de fumat. Află mai jos rețeta.

Beneficiile merelor

Aliment-medicament cunoscut încă din antichitate, mărul este un excelent stimulent al funcției hepatice și protector gastric. Se bucură pe bună dreptate de un renume foarte bun, căci este unul dintre fructele cele mai bogate în vitamine (A, B-uri, E, PP, C, K) și minerale (potasiu, calciu, fosfor, fier, magneziu etc.)

Tonic muscular și al sistemului nervos, diuretic, depurativ, energizant și revigorant, mărul este de ajutor într-o sumedenie de afecțiuni. De asemenea, este unul dintre alimentele de bază în dietele de slăbire.

Cum ții dieta cu mere crude

Astfel, ca să scapi rapid de câteva kilograme în plus, fă o cură cu mere crude și vei obține rezultate surprinzătoare. Pentru aceasta, se mănâncă timp de două zile numai mere crude (1-2 kilograme pe zi) și se bea numai apă fiartă și răcită.

Curativ, mărul se folosește sub orice formă. Poate fi făcut infuzie, compot sau chiar compresă. Însă beneficiile maxime le obții consumând mărul crud, cu coajă cu tot, dar bine spălat.

Afecțiuni în care consumul de mere are efecte benefice

Împotriva colicilor abdominale folosește o infuzie din trei mere, necurățate de coajă, tăiate felioare rotunde și lăsate vreme de o oră într-un litru de apă clocotită. Dacă adaugi și 5-6 bucățele de lemn dulce vei obține un remediu eficient în bronșite și care, surprinzător, te poate ajuta să te lași de fumat.

Contra diareei, a arsurilor gastrice și colitelor, se urmează o cură de trei zile cu un kilogram de mere rase pe zi, la care se adaugă sucul de la o jumătate de lămâie și o bucățică de unt cât o nucă. Această cantitate trebuie împărțită în cinci porții egale și consumată în decursul unei zile.

Sursa: avantaje.ro

loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *