Patru dureri pe care nu trebuie să le ignori

furnicaturi

loading...

De cele mai multe ori corpul nostru trimite diferite semnale prin care ne arata ca ceva nu este în regula. Activitatile zilnice combinate cu stresul si oboseala ne pot provoca mici dureri, însa de cele mai multe ori zonele dureroase sunt semne ale unei afectiuni, iar diagnosticarea din timp a oricarei boli mareste sansele de vindecare.

Iata patru dintre dureri pe care nu ar trebui niciodata sa le treceti cu vederea.

1.Durerea la nivelul maxilarului

Daca simtiti o durere apasatoare în partea stânga a maxilarului nu trebuie sa o ignorati. În cazul în care durerea este amplificata odata cu miscarea maxilarului ar trebui sa faceti un control, dar nu va îngrijorati prea tare. Si mestecatul gumei poate sa provoace mici dureri. Pe de alta parte, daca aveti dureri în fiecare dimineata, trebuie sa aveti grija pentru ca poate fi un semnal de avertizare. În acesta perioada a zilei densitatea sângelui este mai mare, ceea ce provoaca o crestere a tensiuni si odata cu asta, riscul unui atac de cord este mai mare.

În schimb, daca durerea persista pe partea stânga, iar pe lânga asta simtiti o senzatie similara la nivelul bratului stâng si al pieptului,adresati-va imediat unui medic.

2.Durerile de picioare

De cele mai multe ori durerea porneste din interiorul gambei si poate semana cu o simpla crampa sau un cârcel. Zona devine inflamta si se înroseste odata cu aparitia venelor varicoase.

Acest tip de durere este un semn de tromboza venoasa profunda, provocata de un cheag de sânge aparut la nivelul venelor de pe picior. Daca cheagul se deplaseaza, poate provoca un embolism, blocând circulatia sângelui catre creier, inima sau plamâni.

Lipsa miscarii poate creste riscul dezvoltarii unei astfel de afectiuni. Se recomanda consult la un medic specializat (flebolog).

Furnicaturile, o simpla amorteala sau semnul unei afectiuni neurologice.

3. Durerile abdominale

Una din patru femei din Statele Unite sufera de calculi biliari, iar durerile de stomac si cele abdominale pot fi un indicator clar al acestei afectiuni. Cel mai des întâlnit simptom este durerea aparuta în partea dreapta, deasupra cutiei toracice. Durerea se poate duce, mai apoi, catre spate sau umar si, de cele mai multe ori, nu dispare nici daca va miscati.

Vezica biliara are rolul de a depozita bila secretata de ficat. Calculii biliari sunt compusi din colesterol, iar majoritatea nu ne creeaza probleme. Cu toate acestea, daca blocheaza un canal excretor pot aparea complicatii grave.

Când simtiti astfel de dureri la un interval de 20-30 de minute, dupa ce ati mâncat ceva mai gras, este nevoie sa apelati la ajutorul unui medic.

4.Furnicaturile

Sunt un simptom des întâlnit în cazul circulatiei proaste, care face ca mâinile sau picioarele sa ne amorteasca. De asemenea acesta senzatie suparatoare poate fi indicatorul unui nerv afectat sau chiar a unuia distrus. De cele mai multe ori, furnicaturile trec imediat dupa ce ne miscam. Cu toate acestea, daca durerea persista si, în plus, sesizati scaderea fortei musculare, poate fi vorba de o afectiune neurologica serioasa.Cel mai indicat este sa mergeti la doctor.

Sursa: doctorulzilei.ro

loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *