Mărul – un real ajutor în bucătărie!

mere

loading...

Știi că sunt sănătoase, știi că le poți pune într-o mulțime de deserturi, dar punem pariu că nu te-ai gândit că ai putea folosi banalul măr și la altceva în bucătărie. In afară de plăcinte și compoturi, am mai descoperit câteva trucuri inedite la care să te ajute un măr.
Merele sunt un super fruct, sunt pline de fibre și antioxidanti, beta-caroten și vitamina C, au puține calorii, nu conțin grăsimi și colesterol.

Le pui în plăcinte, în tarte, în compot și alte prăjituri, în salate de fructe sau compot, le folosești la jeleuri și în alte rețete delicioase. Dincolo de a fi un ingredient ideal într-o dietă sănătoasă și în deserturi delicioase, merele pot să îți fie și altfel de ajutor.

1. Mărul păstrează prăjitura pufoasă și proaspătă

Indiferent că este vorba de o prajitura cumparată sau de una făcută cu mâna ta, poți să o pui la păstrare, în frigider, cu o jumătate de măr lângă ea.

2. Mărul îți salvează o supă prea sărată

Ti-a scăpat din greșeală prea multă sare în supă sau într-o mâncare cu sos? Știi probabil de trucul cu cartoful, dar poți încerca și un măr. Pune câteva felii de măr în oală și lasă-le să fiarbă împreună cu mâncarea timp de 10 minute. Vor absorbi toată sarea în exces.

3. Mărul coace alte fructe

Ai banane sau alte fructe încă crude? Le poți coace rapid dacă le pui într-o pungă de hârtie împreună cu un măr. Este un truc vechi, dar eficient, datorită etilenei eliberate de măr, care va coace fructele. Singurele pentru care nu se aplică regula sunt ananasul și portocalele.

4. Mărul îți salvează zahărul brun întărit

Într-un mediu umed zahărul brun devine tare ca piatra. Nu te grăbi să îl arunci! Pune-l într-o pungă de plastic cu o felie de măr și așează punga într-un loc uscat timp de câteva zile. Zahărul va fi numai bun de a fi folosit din nou în prajitura preferată.

5. Mărul face friptura mai gustoasă

Trucul e valabil pentru când vrei să coci un pui întreg la cuptor. Unge-l cu ce mirodenii vrei și înainte să îl pui la rumenit pune în interiorul lui un măr intreg. Rezultatul va fi o friptură suculentă și delicioasă.

Sursa: foodstory.stirileprotv.ro

loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *