Câtă mișcare trebuie să faci ca să slăbești

HIIT

loading...

Majoritatea femeilor vor să slăbească doar câteva kilograme, dar sportul nu este tocmai un aliat la care cele mai multe dintre noi vor să apeleze.

Din fericire pentru tine, avem câteva trucuri despre cum poţi să „topeşti” câteva kilograme, în timp ce acorzi cel mai mic timp activităţii fizice.

Un antrenor personal citat de elitedaily.com îţi dezvăluie câteva secrete în materie de sport, mai ales că acesta aude multe plângeri din partea clientelor care urăsc exerciţiile cardio. Iar alergatul este, de departe, una dintre cele mai detestate surse de exerciţii cardio, spune specialistul.

Află de cât de mult cardio ai nevoie pentru a obţine rezultate rapide.

Sprint, cât mai mult sprint

Antrenamentul pe intervale de intensitate crescută (High intensity interval training sau HIIT) este un trend care se dezvoltă rapid în lumea fitnessului, iar asta pe bună dreptate.

Aceste sesiuni de HIIT durează de la 8 la 20 de minute, în vreme ce antrenamentul tău tradiţional, pe intervale de intensitate scăzută necesită, de regulă, o durată cuprinsă între 40 şi 90 de minute.

În timpul unui antrenament pe intervale de intensitate crescută sau HIIT, tu ar trebui să execuţi intervalele de exerciţii la un efort maxim, urmate de o perioadă de recuperare sau de pauză.

Gândeşte-te la un sprint de 20 până la 60 de secunde, urmat apoi de 30 până la 90 de secunde de alergare uşoară (jogging lent), apoi repetă ciclul de mai multe ori, între 5 şi 10 reprize.

Alex Hurwitz, antrenorul personal citat de Elite Daily, spune că ea ar recomanda începătorilor să încerce un raport de 1:2 în ceea ce priveşte timpul de antrenament şi timpul de recuperare sau pauză; persoanelor care sunt la nivel „intermediar” le recomandă un raport de 1:1, iar persoanelor care sunt „avansate” le recomandă un raport de 2:1.

HIIT sau antrenamentul pe intervale de intensitate crescută este nu doar mult mai convenabil, dar el permite şi o pierdere mai mare a grăsimii de pe  corp, în timp ce menţine masa musculară.

HIIT, de asemenea, duce la efectul numit în limbaj de specialitate „post-ardere”, datorită excesului consumului de oxigen de după exerciţii, care înseamnă, în traducere, că tu vei continua să arzi chiar mai multe calorii DUPĂ antrenamentul tău.

De fapt, un studiu realizat de Jeffrey W. King de la East Tennessee State University a arătat că antrenamentul pe intervale de intensitate crescută creşte rata metabolică bazală (n.r. ea este reprezentată de numărul de calorii pe care corpul tău le arde atunci când este în repaos) în următoarele 24 de ore.

Fă ceea ce ai nevoie, nimic în plus

Ia în considerare cât de multe exerciţii cardio faci în prezent. Nu faci deloc cardio? Începe în acest caz cu două sau trei sesiuni de HIIT pentru începătoare, pe săptămână.

Faci deja mult cardio sau mergi la o oră de spinning de câteva ori pe săptămână? Atunci  cu siguranţă va trebui să creşti fie intensitatea, fie frecvenţa exerciţiilor tale.

Sursa: feminis.ro

loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *