Folosești folie de aluminiu când gătești la cuptor? După ce vei citi, sigur vei renunța

In general, cand gatim la cuptor utilizam folie de aluminiu, insa ceea ce nu realizeaza oamenii este ca mici particule de aluminiu raman pe mancare. Ingerate, pot cauza probleme de sanatate.

Aluminiul nu apare decat sub forma de folie (cel mai utilizat material in gospodariile din tarile dezvoltate), oalele si tigaile sunt captusite cu acest material ce, de asemenea, poate fi regasit si in compozitia ustensilelor de bucatarie, precum lingurile. Cuprul a fost inlocuit, in timp, cu aluminiul deoarece este mult mai usor de produs in masa si este mai usor de curatat.

loading...
In timp ce mancarea, care este preparata  in oale de aluminiu, nu este daunatoare pentru organism, gatitul in folie de aluminiu poate fi problematic, mai ales in cazul mancarurilor picante sau acide preparate la temperaturi inalte.

Corpul uman produce cantitati mici de aluminiu, ceea ce inseamna ca expunerea minima la acesta substanta  nu dauneaza corpului.Organizatia Mondiala a Sanatatii a stabilit ca ingestia a 40mg  per kilogram din greutatea persoanei pe zi este o cantitate sigura. Multe persoane sunt expuse la ingerarea a mai mult aluminiu decat doza zilnica stabilita. Aluminiul se regaseste in porumb, branza, sare, ierburi aromatice, condimente si ceaiuri.

Este utilizat in fabricarea ustensilelor, in agentii farmaceutici si deodorante. Sulfatul de aluminiu, un derivat al substantei, este utilizat in procesul de purificare al apei.

Cercetatorii doresc sa indentifice daca supraexpunerea la aluminiu poate afecta sanatatea umana. De exemplu, o concentratie mare de aluminiu a fost descoperita in creierul bolnavilor de Alzheimer. Cercetatorii au concluzionat ca Alzheimer este o boala a omului modern, care este asociata cu un stil de viata precar si cu expunerea la industrializarea societatii.
Aluminiul poate afecta si persoanele cu boli ale oaselor sau cei cu disfunctie renala, de asemenea poate reduce rata de crestere a celulelor din creier.
Este foarte important ca oamenii sa determine concentratia de aluminiu pe care o utilizeaza in timpul gatitului. Pentru a evita acest incident, dupa cumpararea recipientelor, este indicat sa fierbeti apa de cateva ori in ele, pana cand baza oalei devine mata. Acest proces  produce oxidarea, care creeaza un strat natural impotriva contaminarii mancarii cu aluminiu.
Gatitul in folie de aluminiu, pe de alta parte, depaseste limita de aluminiu care poate migra in mancare. in acest proces, aluminiul poate patrunde in mancare la un nivel mai mare in alimentele acide, precum sucul de lamaie sau rosii.
Cercetatorii au sugerat ca folia de aluminiu nu ar trebui utilizata in timpul gatitului. In cazul gatitului la cuptor, sunt recomandate vasele din sticla sau portelan.
loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *