Nici nu-ți imaginezi ce delicioasă e. Tartă cu praz şi ciuperci
Cu preparatul prezentat astăzi ai toate șansele să devii MasterChef. Cine va servi din tarta cu praz și ciuperci va reveni la tine și-ți va cere un bis.
Se prepară ușor și ai nevoie de puține ingrediente.
Ingrediente necesare pentu o tartă:
Pentru aluat:
500 g făină
1 ou
100 ml ulei
2 linguriţe oţet
1 praf de sare
3-4 linguri apă călduţă
Pentru umplutură:
1-2 fire praz
400 g ciuperci
piper
200 g smântână
4 ouă
100 g caşcaval
3 linguri ulei
Mod de preparare:
Pentru aluat, se amestecă făina cu oul, uleiul, sarea, oţetul şi apa călduţă. Se frământă un aluat potrivit de tare, se acoperă cu folie şi se lasă la frigider cel puţin 30 de minute.
Se spală şi se taie felii ciupercile. Se curăţă prazul, se spală, se taie rondele şi se căleşte în uleiul încins. Când s-a înmuiat, se adaugă ciupercile şi se ţin până când scade apa lăsată de ele, apoi se condimentează cu sare şi piper, după gust.
Se tapetează o formă de tartă. Se întinde aluatul în foaie şi se îmbracă forma, inclusiv marginile. Se înţeapă cu furculiţa din loc în loc. Se toarnă amestecul de praz cu ciuperci. Se bat ouăle într-un vas, se adaugă smântâna şi caşcavalul răzuit şi se omogenizează. Se toarnă amestecul peste compoziţia de praz şi ciuperci şi se introduce în cuptorul încins 35-40 de minute. Se serveşte caldă.
Sursa foto: culinar.ro