Pentru o zi perfectă, urmează aceste sfaturi!

 mai-multa-energie-dimineata (1)

loading...

Pentru a avea o zi perfectă, profesorul internațional de yoga, Dana Tupa ne recomandă să parcurgem, pe lângă muzica optimistă, energică și stretching-ul cu care ne putem începe ziua,  și câțiva pași simpli recomandați de tradiția yoghina, pentru detoxifiere, care ne pot reda vigoarea, vitalitatea și energia de care avem nevoie.

1. Curățarea toxinelor de la nivelul limbii. “Curățarea se face cu o linguriță, menținând curbura spre interior. Procedeul se realizează din spate către în față, de la dreapta la stânga și viceversa, până când nu mai există nicio impuritate care să se adune în linguriță. Nu se va înghiți nimic, ci se va scuipa orice reziduu. De ce facem acest lucru? Deoarece pe timpul nopții, sistemul limfatic scoate la suprafața limbii o cantitate de reziduuri”, afirmă profesorul de yoga Dana Tupa, fondatorul primei școli de yoga din România acreditată internațional, PURNA Yoga Academy.

2. Curățarea nasului cu ajutorul apei ușor saline (concentrație de jumătate de linguriță la 200 ml de apă călduță). “Acest procedeu este menit să înlăture praful și impuritățile din nări, permițând astfel absorbția mai bună de oxigen din aer, eliminarea treptată a sinuzitei și a mucusului în exces cauzat de răceli. Tehnica presupune să umplem alternativ câte un căuș al palmei cu apă salină și să o aspirăm pe nas încet, astupând câte o nară, iar apoi să suflăm nasul cu putere pe aceeași nară pe care am absorbit, blocând-o cu un deget pe cea opusă”, afirmă Dana Tupa.

3. Masarea gingiilor și interiorul obrajilor. “O mulțime de bacterii se află atât la nivelul gingiilor, cât și pe mucoasa obrajilor sau cerul gurii; acestea fiind înlăturate într-o mare măsură cu ajutorul sării măcinate fin. Din antichitate se cunoșteau efectele terapeutice ale sării, privind eliminarea infecțiilor, a inflamațiilor. Pe vremuri, când pasta de dinți nu exista, oamenii obișnuiau să își frece gingiile cu sare, pentru a-și curăța dantura. Pentru a începe procedeul de curătare, trebuie să punem sare nerafinată și neiodată, mărunțită fin pe degete și apoi să masăm zonele respective. Acest masaj va elimina toate reziduurile. În final, se clătește gura cu apă”, continuă specialistul.

4. Curățarea globilor oculari cu apă rece. “Curățarea zilnică a ochilor, pe lângă energizarea specifică, poate duce și la imposibilitatea dezvoltării unui mediu bacterian, apariția conjunctivitei și o vedere mult mai clară. Putem lua în căușul palmei apă rece (dar nu foarte rece pe timpul iernii) și să clipim astfel încât apa respectivă să curățe ochiul. Imediat vom simți o stare de revigorare, imaginea va deveni mai clară, iar mintea se va limpezi instantaneu”, conchide profesorul de yoga Dana Tupa.

Sursa: sanatate.acasa.ro

loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *